Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Festivāls Via Baltica turpinās ar koncertiem Liepājā

Easyget.lv, 26.08.2013. 14:47

Festivāla koncertos Liepājā uzstāsies vokālā grupa Putni, Liepājas mūzikas klases jaunie talanti, un festivāls noslēgsies ar koncertu “Uguns nakts” 
Festivāls Via Baltica turpinās ar koncertiem Liepājā

Ar četriem kuldīdznieku un pilsētas viesu kupli apmeklētiem koncertiem Kuldīgā veiksmīgi aizvadīta festivāla Via Baltica pirmā nedēļa. Šonedēļ Liepājas koncertos būs klausāma vokālā grupa „Putni”, izpildot ar komponistu - sieviešu radītus skaņdarbus, jauno talantu koncerts, kurā piedalīsies Mūzikas un mākslas centra Liepājas mūzikas klases un I.Lūres Liepājas baleta un deju studijas audzēkņi. No Lietuvas ar retro mūzikas programmu ieradīsies duets Marija Nenišķīte un Janina Nenišķīte Līvensa. Festivāls noslēgsies ar koncertu „Uguns mūzika” jūras krastā.

Festivāla dienu Kuldīgā aizsāka metāla pūšaminstrumentu kvintets „5-atā” ar dzīvespriecīgu piknika koncertu Kuldīgas pilsētas parkā. Mūsdienu ar Kurzemi saistīto komponistu mūziku bija iespējams noklausīties gaišajā Mākslas nama zālē, kurā uzstājās pianiste Agnese Egliņa un kamerorķestra Sinfonietta Rīga pūšaminstrumentu kvintets. Īpaši emocionālu šo koncertu veidoja mūziķu veltījums šogad pāragri aizgājušajam Liepājas mūziķim - fagotistam Dzintaram Jurgelaitim. Festivāls Via Baltica pirmo reizi ar mūziku ieskandināja arī atjaunoto Kuldīgas rātsnama zāli, kas Čaikovska stīgu kvarteta skanējumam piešķīra īpašu šarmu. Dienas izskaņā Sv. Katrīnas baznīcā Kristīne Gailīte, Artis Sīmanis un Kristīne Adamaite iepriecināja klausītājus ar koncertprogrammu „Dāvida dziesmas”.

Daloties savās sajūtās pēc koncerta, pianiste Agnese Egliņa saka „Burvīga atmosfēra! Īpaši gribu akcentēt uzmanīgos klausītājus, kas man bija pārsteigums. Skaņdarbu pauzēs varēja just, ka klausītāji dzīvo līdzi mūzikai. Ļoti inteliģenta publika! Ne visur tāda ir!”

Festivāla turpinājumā 28.augustā plkst. 19:00 viesnīcas Promenade Hotel Hika zālē ar īpašu savas divdesmitās jubilejas programmu „Sieviešu diena” Liepājā viesosies vokālā grupa „Putni”, kuru vada Antra Dreģe, talkā aicinot Andu Eglīti ar kokli un Edgaru Vaivodu pie vibrofona. Vokālā grupa Putni dibināta 1993. gadā. To veido astoņas dziedātājas, kuras savu meistarību guvušas, dziedot Latvijas profesionālajos koros un vokālajās grupās (Valsts Akadēmiskais koris Latvija, Latvijas radio koris, kamerkoris Ave Sol, Rīgas vokālā grupa, Marana u.c.), kā arī uzstājoties kā solistes un diriģentes dažādos muzikālos projektos. Koncertā, atbilstoši nosaukumam tiks izpildītas komponistu sieviešu sacereta mūzika. No latviešu autorēm programmā būs iekļauti Gundegas Šmites, Dzintras Kurmes-Gedroicas, Maijas Einfeldes, Marinas Gribinčikas un Indras Rišes skaņdarbi.

29.augusta koncertā savu varēšanu rādīs Mūzikas un mākslas centra Liepājas mūzikas klases jaunie talanti. Koncertu papildinās Liepājas baleta un deju studija I.Lūres vadībā un ansamblis "Strawberry with salt".

Festivāls Via Baltica noslēgsies 31.augustā ar koncertu “Uguns nakts” Liepājas pludmalē, kurā piedalīsies Ainars Šablovskis (tenora saksofons), Gints Pabērzs (baritona saksofons), Arvīds Kazlausks (soprāna saksofons), Artis Sīmanis (alta saksofons), Valdis Muktupāvelos (kokles, dūdas, balss), Ieva Parša (mecosoprāns).

Festivāls notiek ar Valsts Kultūrkapitāla fonda, Liepājas Kultūras pārvaldes un Kuldīgas domes atbalstu.

Biļetes uz festivāla koncertiem pieejamas Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuparadize.lv. Skolēniem, studentiem un pensionāriem ir atlaides. Bērniem līdz 7 gadu vecumam, neaizņemot atsevišķu sēdvietu, ieeja maksas koncertos ir par brīvu. Iespējams iegādāties arī vienu biļeti uz visiem Liepājas koncertiem, tā ietaupot.

Ar festivāla jaunumiem iespējams iepazīties www.via-baltica.lv, twitter.com/via_baltica, kā arī sociālajos portālos draugiem.lv un facebook.com.

Foto: Vokālā grupa Putni. Foto (c) Jānis Deinats

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV