Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Uguns nakts mūzika festivāla Via Baltica noslēgumā

Easyget.lv, 30.08.2013. 10:41

31. augustā Liepājas pludmalē pie Pieminekļa bojā gājušajiem zvejniekiem un jūrniekiem ar Uguns nakti jūras krastā noslēgsies trešais festivāls Via Baltica.

Jau gadu tūkstošus atpakaļ ap Baltijas jūru dzīvojošās tautas bieži kūra ugunskurus, lai sazinātos vai dotu ziņu saviem kaimiņiem un jūras braucējiem. Mūsdienās ar Seno uguns nakti parāda Baltijas jūras valstu vienotību, atgādina par vēsturi un kultūras mantojumu, kā arī atklāj rūpes par dabu un jūru.

Liepājā 31. augusta saulrietā būs iespējas vērot ugunskuru liesmas, saksofonu, dūdu un kokļu skaņās koncertā baudīt Līgas Celmas, Riharda Dubras, Nika Gothama, Valda Muktupāvela un Jēkaba Nīmaņa skaņdarbus. Koncertā piedalīsies Rīgas saksofonu kvartets, mecosoprāns Ieva Parša un Valdis Muktupāvels ar dūdām, un kokli. Noslēguma koncerts pludmalē ir bez maksas.

Uguns nakts pasākumā Liepājā uz skatuves tiks aizdegti arī liepājnieku izgatavotie gaismas lukturīši Latvijas dzimšanas dienai pagājušā gada ruenī.

Senā uguns nakts savu nosaukumu ieguva 1992.gadā, kad Somijas Turku apriņķī tika atdzīvināt šī senā tradīcija. Kopš tā laika augusta pēdējā sestdienā vienlaicīgi dažādās vietās ap Baltijas jūru tiek iekurti ugunskuri. Vairāk par ugunskuriem ap Baltijas jūru var uzzināt interneta vietnē www.muinastuled.ee.

Festivāls notiek ar Valsts Kulūrkapitāla fonda, Liepājas Kultūras pārvaldes un Kuldīgas domes atbalstu.
Ar festivāla jaunumiem iespējams iepazīties www.via-baltica.lv, twitter.com/via_baltica, kā arī sociālajos portālos draugiem.lv un facebook.com.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV