Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Noslēgusies notikumiem bagātā „Origo Summer Stage” sezona

Easyget.lv, 02.09.2013. 10:07

Aizvadītajā nedēļā noslēdzās vasaras kultūras aktivitāšu centra „Origo Summer Stage” ceturtā sezona, piedāvājot rīdziniekiem un pilsētas viesiem izbaudīt pusotru stundu garu blūza koncertu "Veltījums Muddy Waters simtgadei", ko sniedza grupa Haavisto/Roots Band, inforrmē t/c Origo sabiedrisko attiecību konsultante Madara Laicāne.
Noslēgusies notikumiem bagātā „Origo Summer Stage” sezona

Galerijas:

Starptautiskā blūza supergrupa Haavisto/Roots Band „Origo Summer Stage” noslēguma koncertā klausītājus iepriecināja ar muzikālu veltījumu mūsdienu blūza "tēvam" Muddy Waters. Tāpat pirms Haavisto/Roots Band uzstājās indie/alternarīvā roka grupa „After S..”, kas izveidota šī gada sākumā un līdz šim pārsvarā koncertējusi dažādos bāros Rīga un Jūrmalā.

„Aizvadītā sezona ir bijusi krāsaina un neparastiem koncertiem bagāta. Pašā pilsētas sirdī ir skanējušas gan populārās mūzikas, gan džeza melodijas, kā arī dažādi etnogrāfiskie ritmi. Pavadot vasaru, kas šogad mūs ir lutinājusi ar lielisku laiku, nolēmām sniegt ikvienam iespēju bez maksas dzirdēt vēl kāda burvīga mūzikas stila – blūza – profesionāļu uzstāšanos,” stāsta t/c „Origo” vadītājs Aleksandrs Ņemirovskis.

Šajā gadā uz „Origo Summer Stage” skatuves uzstājušies daudzi atzīti un profesionāli dažādu žanru mūziķi – Intars Busulis, Jolanta Gulbe, Deniss Paškevics, Nils Īle, Double Faced Eals. Tāpat „Origo Summer Stage” šogad piedāvāja visplašāko mūzikas žanru daudzveidību – daudzsološā grupa „Komla” no Lielbritānijas spēlēja aizrautīgu rokmūziku, grupa „Retro Limited” mūsdienīgām melodijām piešķīra retro noskaņu, grupa „B-Sea Surfers” Stacijas laukumu piepildīja ar surf-rock mūziku, bet „Origo Folk” festivāls atnesa uz pašu pilsēta sirdi etno un folkmūzikas skaņas. Kā ierasts „Origo Summer Stage” šovasar piedāvāja iespēju sajust arī Latvijas festivālu noskaņas īpašos koncertos sadarbībā ar festivāliem “Rīgas Ritmi”, “Saulkrasti Jazz Festival”, „Jaunais Vilnis” u.c. Paralēli koncertiem visas vasaras garumā bija apskatāmas lielformāta foto izstādes 450 m2 plašajā brīvdabas galerijā – izstāde paliks Stacijas laukumā arī vsarai beidzoties un priecēs t/c „Origo” arī visos pārējos gadalaikos.

Šajā sezonā Stacijas laukums pie t/c „Origo” piedāvāja ikvienu rīdzinieku un pilsētas viesi apskatīt arī interaktīvu un izglītojošu dizaina objektu „Saules Pulkstenis – Origo Universi”. Dizaina objekts rosina noteikt laiku un iepazīt Latvijas viduslaiku pilis un nozīmīgākos objektus Eiropas pilsētās. Tas ir veidots kā horizontāls dizaina objekts, kas ietilpst riņķveida laukumā ar deviņu metru diametru. Dizaina objekts ir “Linstow Center Management” dāvana pilsētai un tās iedzīvotājiem “Rīga – Eiropas kultūras galvaspilsēta 2014” sagaidot.

Plašāka informācija: www.summerstage.lv

Foto: Origo Summer Stage sezonas noslēgums. Foto (c) Ilmārs Znotiņš

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV