Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Rīgas Vēsturiskās Mūzikas un dejas festivāls noslēgsies ar krāšņu baroka laika mūziku

Easyget.lv, 05.09.2013. 11:35

11. septembrī Rīgas jaunajā Sv. Ģertrūdes baznīcā ar baroka laika meistardarbiem noslēgsies Rīgas Vēsturiskās Mūzikas un dejas festivāls. Noslēguma koncerta īpašais viesis būs viens no šī brīža spilgtākajiem koka pūšaminstrumentālistiem - itāļu baroka fagotists Alberto Gracī.

Alberto Gracī (Alberto Grazzi) darbojies vairākos Eiropā atpazīstamos orķestros, kopā ar brāli baroka obojistu Paolo un Alfredo Bernardini izveidojis arī senās mūzikas ansambli Zefiro Mantujā, Itālijā. Šobrīd Alberto Gracī ir baroka fagota pasniedzējs Scuola Civica di Milano un Veronas E. F. Dall’Abaco konservatorijā, kā arī regulāri pasniedz meistarklases citviet Itālijā, kā arī Vācijā un Spānijā.

Rīgas Vēsturiskās Mūzikas un dejas festivāla ietvaros Alberto Gracī paralēli koncerta mēģinājumiem darbosies arī kā meistarklarklašu vadītājs baroka mūzikas interpretācijā un pūšaminstrumentu spēlē Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā ar Senās katedras studentiem.

Kopā ar Alberto Gracī koncertā 11. septembrī plkst 19.00 Rīgas jaunajā Sv.Ģertrūdes baznīcā piedalīsies baroka orķestris Collegium Musicum Riga un tā mākslinieciskais vadītājs Māris Kupčs. Koncetā dzirdēsiet G.F.Hendeļa Mūziku uz ūdens Wassermusic, J.S.Baha 1. svītu orķestrim, kā arī A. Vivaldi koncertu fagotam ar orķestri.

Ieeja bez maksas.

Vairāk par koncertu: www.earlymusic.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV