Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Rīgas Ritmu rudens programmā - ironisks pasaules džezs

Easyget.lv, 12.09.2013. 12:07

Festivāls „Rīgas Ritmi” 28. novembrī Rīgas Kongresu namā plkst. 19.00 piedāvā neparastu koncertu - Andromeda Mega Express Orchestra.
Rīgas Ritmu rudens programmā - ironisks pasaules džezs

Andromeda Mega Express Orchestra (AMEO) ir jaunu mūziķu apvienība, kas izveidota 2006. gadā Berlīnē un kuras sastāvā apvienojušies mūziķi no vairāk nekā astoņām pasaules valstīm. Mūziķi spēlē visdažādākos instrumentus – sākot ar trompeti un saksofonu, līdz pat arfai. Katrs no mūziķiem ir meistars savā jomā – klasiskajā mūzikā, džezā, kopā veidojot īpašu un pārsteidzošu skaņu sintēzi.

Grupas diriģents un saksofonists (arī dibinātājs) Daniels Glacels saka, ka apvienībā pārstāvēto instrumentu savienojumi reti sastopami citās grupās. Šis savienojums arī rada orķestra neparasto skanējumu, padarot to par kaut ko netipisku un netradicionālu – par sava veida bigbendu, kas nav bigbends tā klasiskajā izpratnē. Kāds to varētu saukt par unikālu un progresīvu orķestri ar rokmūzikas elementiem vai pat variāciju par kameransambli. Mūziķi paši sevi sauc par muzikālu kabarē, kurā var notikt visneiedomājamākais. Tomēr visatbilstošākais nosaukums šai apvienībai būtu „ne-bigbends”, tādējādi norādot uz to, kas tas noteikti nav.

Pastāvēšanas laikā AMEO ir ierakstījis divus albumus. Pirmajam albumam – „Take Off!” – kritiķi prognozēja panākumus populārās mūzikas aprindās, bet albuma „Bum Bum”, kas ierakstīts 2012. gadā, uzmanības centrā ir elektroniskā mūzika un tās sintēze ar akustisko instrumentu izpildījumu. Albums „Bum Bum” unikāls ar to, ka tā tapšanas laikā katrs instruments ierakstīts atsevišķi, vēlāk tos apvienojot, tādejādi radot neatkārtojamu skanējumu.

Jāpiemin arī kāda dīvainība šī „ne-bigbenda” sakarā. AMEO savā dzimtajā Vācijā piesaistījuši publikas uzmanību ar uzstāšanos neordinārās koncertu norises vietās. Visbiežāk tie ir laikmetīgās mākslas centri, kam raksturīgi neparasti interjera risinājumi, tomēr grupa īpaši iemīļojusi tukšu baseinu kā koncertvietu. Grupa atzīst, ka viņiem patīk šādas nestandarta vides, jo tas paver plašākas akustikas iespējas.

„Viņa mūzika neiederas nevienā plauktiņā, tā variē starp džezu un jauno mūziku ar pamatīgu riekšavu no tradicionālo citātu krātuves, pilna pārsteidzošu, traku pavērsienu un atsvaidzinošas ironijas,” raksta nmz. „Mūzika, kas sagādā trakoti daudz prieka un ir ārkārtīgi intelektuāli veidota. Tā ir daudzveidība tehniski izcilā līmenī.” – BR KLASSIK.

Biļetes nopērkamas visās „Biļešu serviss” kasēs un internetā: www.bilesuserviss.lv

Vairāk informācijas: www.rigasritmi.lv

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV