Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Bārā Chomsky notiks eksperimentālās mūzikas vakars

Easyget.lv, 12.09.2013. 15:41

Otrdien, 17.septembrī, bārā Chomsky uzstāsies viens no vadošiem Lietuvas eksperimentālās mūzikas pārstāvjiem – Arma ar savu projektu Brūzgynai noise improvizācijas muzikālalā priekšnesumā. Vakara ievadā Latvijas skaņu māksliniece Jeļena Glazova uzstāsies kopā ar video mākslinieci Zani Raudiņu, kā arī Toma Auniņa noise improvizācijas projekts Herolds Boija un Annaki.
Bārā Chomsky notiks eksperimentālās mūzikas vakars

Arma ir eksperimentālās mūzikas mākslinieks un laikmetīgās mākslas kurators no Lietuvas. Kopš deviņdesmitajiem organizējis neskaitāmus avangarda, eksperimentālās un underground mūzikas notikumus. Projekts Brūzgynai eksistē kopš 2007.g., un mākslinieks ir sniedzis ap 60 priekšnesumu Baltijas valstīs, Vācijā, Austrijā, Polijā un Čehijā. Arma mūzikā izmanto tikai analogu un lo-fi tehniku. Brūzgynai darbības atslēgvārdi ir drone mistika/outsider noise/ritual/new age.

Jeļena Glazova ir pašmāju multimediju māksliniece, kura savos projektos apvieno attēlu, eksperimentālo skaņu, instalāciju un poētisko tekstu. Eksperimentālās mūzikas darbības sfēra - drone/noise ar pārstrādāta vokāla pielietojumu. Piedalījusies starptautiskos festivālos un projektos, tajā skaitā eksperimentālās mūzikas un skaņu mākslas festivālos Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Krievijā, Zviedrijā utt. Video mākslinieces Zanes Raudiņas un Jeļenas Glazovas sadarbība ir sākusies video festivāla Ūdensgabali ietvaros 2012.gadā. 17. septembrī mākslinieces uzstāsies ar jaunu performanci "RECycling”.

Herolds Boija un Annaki ir Toma Auniņa un Annas Ķirses-Auniņas noise, eksperimentālās mūzikas un spoken word improvizācijas projekts. Pēc mākslinieku vārdiem par priekšnesumu: “Puisis un meitene ar datormūzikas un analogo sintezatoru palīdzību nodosies trokšņu un eksperimentālās mūzikas kā arī spoken word improvizācijai.”

Pasākums notiks otrdien, 17.septembrī, plkst. 21, bārā Chomsky, Lāčplēša ielā 68, Rīgā. Ieeja pasākumā bez maksas.

Vairāk informācijas:
http://www.arma.lt/
http://www.jelena-glazova.com/
www.zaneraudina.net
https://soundcloud.com/harold-boija
https://soundcloud.com/annaki-1

Foto: Arma. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV