Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Zviedru death metal grandi Hypocrisy uzstāsies Rīgā

Easyget.lv, 13.09.2013. 11:27

16. septembra vakarā klubā "Melnā Piektdiena" kopā ar vēl trim grupām spēlēs Zviedrijas «death metal» grandi "Hypocrisy", kuri šogad izlaiduši savu jauno albumu "End of Disclosure".
Zviedru death metal grandi Hypocrisy uzstāsies Rīgā

Kopš darba sākšanas 1990. gadā, kad grupas dibinātājs Pēters Tagtgrēns atgriezās no triju gadu dzīves Floridā (kurā bija saklausījies tobrīd dzimstošo death metal žanru), viņš nekavējoties sāka ieviest līdzīgas vēsmas savā dzimtenē. "Hypocrisy" ir izvērtusies par vienu no sava žanra ražīgākajām grupām, izlaižot jau divpadsmit studijas albumus, četrus EP, divus koncertierakstus un vēl rindiņu ar singliem. Turklāt Tagtgrēns pamanās vēl paralēli vadīt otru muzikālo pasākumu — industriālā metāla projektu «PAIN», kurā viņš oficiāli ir vienīgais dalībnieks, un darboties kā skaņu inženieris vai producents vēl citu grupu labā.

Ilgajā "Hypocrisy" darbības gaitā zviedru metālisti pamanījušies izspēlēties teju visos šī žanra paveidos: sākumā "Hypocrisy" piemita tipiskais žanra sākotnējais brutālais skanējums, vēlāk parādījās melodiskums, citu brīdi — atkal tumšāka skaņa blackened death virzienā.

Šīgada albumu, kurā bez Tagtgrēna spēlē arī basists Mīkaels Hedlunds un norvēģu blekmetāla bungu meistars Reidars Horghāgens, stila daudzveidības ziņā kritiķi novērtējuši kā apkopojumu visiem līdzšinējiem "Hypocrisy" darbiem. Toties lirikas ziņā "End of Disclosure" apliecina, ka ir 2013. gada albums visplašākajā ziņā: teksti stāsta par korupciju, kariem, nepārejošo ekonomikas krīzi, piesārņojumu, pilsoņu kariem un visu to pārējo, ko pirms dažiem gadiem bija pieņemts ironiski dēvēt par "jauno pasaules kārtību", bet kas arvien vairāk izskatās pēc "jaunās pasaules nekārtības".

Kopā ar zviedru smagsvariem, kuri Rīgā iegriežas otrreiz — pēc astoņu gadu pārtraukuma, spēlēs vēl trīs grupas. Koncertu atklās krievu "Arcanorum Astrum", pēc tam — itāļu "Madwork". Savukārt lipīgi ritmisku, ne pārāk ekstrēmu metālu spēlējošā Dānijas "Hatesphere" arī Latvijā spēlēs otrreiz — pirmoreiz viņi bija "Melnajā Piektdienā" pagājušogad, kad iekustināja tautu pirms brazīliešu leģendām "Sepultura".

Klubs pirmdien vaļā no 19:00, grupas sāks pusstundu vēlāk un beigs pirms pusnakts, lai apmeklētāji var paspēt uz sabiedrisko transportu. Biļetes iepriekšpārdošanā no 12 latiem: http://www.bilesuparadize.lv/organizers/577.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV