Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Liepājas Ērģeļmūzikas festivālu atklās ar Ērģeļmeža pasakām

Easyget.lv, 16.09.2013. 13:56

Šogad 12. reizi Liepājā notiks Ērģeļmūzikas festivāls, kas tiks atklāts ar oriģinālporgrammu bērnu un jauniešu auditorijai. Par ieejas biļeti koncertā kalpos arī pašu radīts zīmējums, literārs vai muzikāls sacerējums.

Ērģelniece Kristīne Adamaite kopā ar Liepājas Simfoniskā orķestra flautistu Reini Lapu, ģitāristu Kasparu Zemīti un muzikoloģi Karinu Bērziņu sagatavojusi koncertu „Ērgēļmeža pasakas” 21. septembrī plkst. 13.00 Sv. Trīsvienības katedrālē.

Šis būs stāsts par zēnu Tomu, kuram patīk visu savu laiku pavadīt pie datora spēlējot spēles. Toma mamma ar to nav apmierināta un piedāvā savam dēlam internetā pameklēt kaut ko noderīgu. Toms sāk meklēt visu, ko spēj atrast par ērģelēm, nonākot Ērģeļmeža pasakā. Tajā satiksim gan Meža ķēniņu un ķēniņdēlu, gan princesi tornī un ganiņu, piedzīvosim arī negaisu, ķēniņdēla zirga auļus un karuseļa griešanos.

Festivāla organizatori aicina lielos un mazos koncerta apmeklētājus līdzīgi kā koncerta stāsta galvenajam varonim zēnam Tomam painteresēties par ērģelēm jau iepriekš un par ieejas biļeti izmantot paša radītus darbus. Tie var būt zīmējumi, muzikāli vai rakstiski sacerējumi vai jebkādas citas radošas izpausmes, saistītas ar lielāko, skaniski bagātīgāko, dārgāko un iespaidīgāko no visiem mūzikas instrumentu – ērģelēm. Paša radītie darbi kalpos par ieejas biļeti koncertā. Pārējiem biļetes cena ir Ls 2 pieaugušajiem, Ls 1 bērniem un jauniešiem līdz 18. g. vecumam.

Jau šobrīd kafejnīcā „Darbnīca”, kas atrodas Sv. Trīsvienības katedrālei ielas pretējā pusē Lielā ielā 8, apskatāma iepriekšējā gada Ērģeļmūzikas festivāla ietvaros notikušā bērnu zīmējumu konkursa darbi. Festivāla organizatori aicina ikvienu sniegt savu nelielo palīdzību Sv. Trīsvienības katedrāles Ērģeļu remontam, ziedojot „Darbnīcā” izvietotajā ziedojumu kastītē.

Festivāls notiek ar Liepājas Kultūras pārvaldes, Valsts Kultūrkapitāla fonda, un VSIA Latvijas koncerti atbalstu.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV