Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Paddy Whelan’s īru krogā uzstāsies Aquarium dalībnieka grupa

Easyget.lv, 17.09.2013. 09:46

Sestdien, 21.septembrī, Baltijas vecākajā īru krogā Paddy Whelan’s uzstāsies īru tradicionālās mūzikas ansamblis Lacuna (Sanktpēterburga), kurā spēlē leģendārās krievu rokgrupas Aquarium dalībnieks Boriss Rubekins.

Ansamblī Lacuna ir apvienojušies vairāki profesionāli mūziķi no Sanktpēterburgas, un grupas repertuāra pamatā ir tradicionālas īru melodijas un dziesmas, kā arī mūsdienu Īrijas autoru kompozīcijas. Apvienība uzstājusies Igaunijā, Baltkrievijā un daudzās Krievijas pilsētās, kā arī festivālos Petro-Festival un Irish Week.

Lacuna sastāvs: Boriss Rubekins (Aquarium), kurš īru flautas spēli apgūst pie pausaulslavenā flautista Braiena Finegana (Brian Finnegan); Dmitrijs Olegovičs (akordeons), Orquestra Primavera tango band līderis; Andrejs Bajramovs (īru nacionālais sitaminstruments Bodhran) – 2010.gada Pasaules Bodhran čempionāta uzvarētājs; Jevgēņijs Vikki (mandolīna un Dadgad ģitāra). Ar Braiena Finegana līdzdalību Lacuna izlaidusi pirmo albumu „Humours of Tula”.

Lacuna uzstāšanās sestdien sāksies pulksten 20:00. Paddy Whelan’s adrese: Grēcinieku iela 4, Rīga. Ieeja bez maksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV