Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Koris Latvija kopā ar Helsinku Filharmoniķiem ieskaņo Šostakoviča mūziku

Easyget.lv, 17.09.2013. 13:41

Plaši pazīstamā Somijas ierakstu kompānija "Ondine" laidusi klajā kompaktdisku ar Valsts Akadēmiskā kora “Latvija” un Helsinku Filharmoniķu ieskaņoto Dmitrija Šostakoviča mūziku, informē kora pārstāve Ieva Vītiņa.
Koris Latvija kopā ar Helsinku Filharmoniķiem ieskaņo Šostakoviča mūziku

Albuma galvenais skaņdarbs, kura izpildījumā piedalās Valsts Akadēmiskais koris “Latvija”, Helsinku Filharmoniskais orķestris un basbaritons Šenjangs pasaulslavenā diriģenta Vladimira Aškenazi vadībā, ir dramatiskā kantāte “Stepana Razina sodīšana ar nāvi”. Tāpat albumā iekļauta Šostakoviča svīta par Somijas tēmu, kas tika rakstīta 1939. gadā, lai godinātu Padomju armijas uzvaru pār Somiju Ziemas karā. Taču dažādu vēsturisku peripētiju rezultātā šīs opuss tika pirmatskaņots tikai 2001. gadā. Vēl ierakstā būs dzirdama Šostakoviča mūzika mākslas filmai "Zoja".

Ieraksts tapis 2013. gada martā Helsinkos. 

Līdz šim koris "Latvija" jau ir sadarbojies ar vairākiem starptautiski pazīstamiem mūzikas izdevējiem – ar "EMI Classics", ierakstīja mūziku mākslas filmai "Parfīms". Savukārt, šā gada janvārī Lielbritānijas izdevniecība "Hyperion Records" izdeva Valsts Akadēmiskā kora "Latvija" ieskaņoto britu komponista Gabriela Džeksona mūzikas albumu, kas ir ieguvis visaugstākos novērtējumus "BBC Music Magazine" un "Gramaphone" recenzijās. Īpaši atzinīgi tiek vērtēts kora skanējums un tembrs. "BBC Music Magazine" kora izpildījumu nodēvējis par "virtuozu vokālu ceļojumu". Augustā koris izdeva kompaktdisku “At the foot of the sky” ar Ērika Ešenvalda kormūziku.

Albums pieejams lejuplādei iTunes un citās digitālās mūzikas lejuplādes vietnēs http://www.ondine.net/?lid=en&cid=2.2&oid=5061

Foto: Publcitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV