Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Novembrī Rīgā koncertēs duets Lymbyc Systym no ASV

Easyget.lv, 18.09.2013. 09:30

22. novembrī Kaņepes Kultūras centrā Rīgā savu pirmo un vienīgo koncertu Baltijas valstīs sniegs instrumentālās popmūzikas duets "Lymbyc Systym" no Amerikas Savienotajām Valstīm, informē biedrība SKYR.
Novembrī Rīgā koncertēs duets Lymbyc Systym no ASV

Lai arī par dueta dzimteni oficiālie avoti sauc Tempes pilsētu Arizonas štatā, brāļi Maikls un Džareds Belli (Michael Bell, Jared Bell) kopš kopīgas muzicēt uzsākšanas pirms aptuveni 20 gadiem ir ceļojuši un uzturējušies daudzviet. Tiesa, neba līdz ar pirmajiem pieskārieniem saviem nākotnē izvēlētajiem instrumentiem brāļi sevi apzinājās un nosauca par "Lymbyc Systym" (ar nodomu kļūdainā nosaukuma rakstība esot parafrāze par grupu "Lynyrd Skynyrd" - aut.). Tas notika vēlāk, tūkstošgades sākumā, kam tikai 2005.gadā sekoja pirmais abu kopīgais ieraksts "Carved by Glaciers" ar izdevniecības "Magic Bullet Records" gādību.

Sapņainā, mazliet melanholiskā un "gličīgā" (no ‘glitch’ angļu val. - mūzikā ar to apzīmē dažādu sprakšķu, klikšķu un citu trokšņu izmantošanu ritmiskā zīmējuma akcentēšanai) popmūzika brāļus Bellus ļauj salīdzināt, piemēram, ar "m?m", Rīgā jau divkārt pabijušajiem "Arms And Sleepers", "The Album Leaf" un "The Books". Turklāt, ik pa laikam brāļi turnejās kā viesmūziķi ir bijuši gan pēdējo, gan "Crystal Castles", "Balmorhea" un "Her Space Holiday" sastāvos.

Pirms gada izdotais trešais studijas albums "Symbolyst" ir dueta pagaidām pēdējais. Trijos gados, ko prasīja šī ieraksta materiāla tapšana, iemūžināšana un publicēšana, brāļi Belli pirmoreiz tik daudz laika pavadīji šķirti. Maikls tobrīd dzīvoja Japānā, bet Džareds studēja grafisko dizainu (jā, pievērsiet uzmanību "Lymbyc Systym" ierakstu un suvenīru noformējumam!) Bruklinā. Kā apgalvo paši, attālums lika paļauties vienam uz otru vēl vairāk, katram mūziku radot savā pasaules malā. Rezultāts ir abu visdažādāko iedvesmas avotu instrumentāla un lipīga ilustrācija - "Jackson 5" fanks, Junga sapņu teorija, Bergmana eksistenciālisms, Bodlēra proza un Raita dabīgā arhitektūra - tas viss esot tur, izdevniecības "Western Vinyl" izdotajā platē.

Biļetes uz 22.novembrī Rīgā gaidāmo koncertu nopērkamas elektronisko biļešu tirdzniecības vietnē internetā: www.bezrindas.lv. To cena šobrīd Ls 4.00. Tuvojoties koncertam biļetes kļūs dārgākas. Biļešu skaits ierobežots.

Vairāk: http://lymbycsystym.com/

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV