Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Pasaules labākais laikmetīgās mūzikas ansamblis Ensemble Modern koncertēs Rīgā

Easyget.lv, 18.09.2013. 15:10

4. un 5. oktobrī Rudens kamermūzikas festivāla ietvaros Latvijas Nacionālās operas Jaunajā zālē dzirdēsim pasaules labāko laikmetīgās mūzikas kulta ansambli – Ensemble Modern.
Pasaules labākais laikmetīgās mūzikas ansamblis Ensemble Modern koncertēs Rīgā

Ensemble Modern ir daudznacionāls veidojums – ansambļa deviņpadsmit mūziķi ir no Argentīnas, Bulgārijas, Indijas, Izraēlas, Japānas, Polijas, Šveices un Vācijas. Visi ansambļa mākslinieki ir augstākās klases mūziķi, kuriem ir izcila tehnika un plaša tembru palete, liela pieredze jaunās mūzikas atskaņošanā.

Ensermble Modern kopš savas dibināšnas 1980. gadā nesavtīgi popularizējis jauno mūziku, bijis daudzu opusu ierosinātājs un pirmatskaņotājs, sadarbojies ar tādiem mūslaiku mūzikas grandiem kā Ģērģs Ligeti, Maurisio Kāgels, Frenks Zapa, Stīvs Reihs, Džons Adamss.

4. un 5. oktobra koncerti notiks projekta No kurienes? Uz kurieni? – Mīti, nācija, identitātes ietvaros. Projekta kontekstā īpaša vieta ierādīta latviešu jauno autoru sniegumam, jo no astoņu dalībvalstu ekspertu izvirzītajiem 28 kandidātiem (piedalījās komponisti no Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas, Čehijas, Ungārijas, Slovēnijas, Slovākijas) konkursā uzvarēja trīs Latvijas, divi Slovēnijas komponisti un pa vienam kolēģim no Polijas, Ungārijas un Čehijas. Projektā, kurā jaunie komponisti pievēršas vēsturiskajiem un aktuālajiem mītiem, kas veido un nosaka nacionālo identitāti un piederības izjūtu, dzirdēsim Andra Dzenīša „Latviešu pavārgrāmata”, Kristapa Pētersona „Nauda” un Jāņa Petraškeviča Darkroom – Ein Phantasiestuck.

Projekts „No kurienes? Uz kurieni? – Mīti, nācija, identitāte“ ir (Vidusaustrumeiropas) Gētes institūtu iniciatīva sadarbībā ar Ensemble Modern un fondu BHF-BANK-Stiftung. Projektu atbalsta festivāls “Arēna”.

4. oktobra koncerta programmā Latvijas Nacionālajā operā skanēs - Paweł Hendrich Sedimetron; Nina Šenk Twenty in five; Judit Varga Entitas; Kristaps Pētersons Money. Savukārt 5. oktobrī Matej Bonin Kaleidoscope; František Chaloupka Mašín Gun; Andris Dzenītis Latvian Cookbook; Jānis Petraškevičs Darkroom – Ein Phantasiestück.

Biļetes - Biļešu paradīzes kasēs.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV