Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Koris “Latvija” Hamburgā atskaņos Britena “Kara rekviēmu”

Easyget.lv, 19.09.2013. 11:53

Valsts Akadēmiskais koris “Latvija”, turpinot sadarbību ar Hamburgas Filharmoniķiem un diriģenti Simonu Jangu, ir devies uz Hamburgu, kur 22. un 23. septembrī atskaņos Bendžamina Britena “Kara rekviēmu”, informē kora pārstāve Ieva Vītiņa.
Koris “Latvija” Hamburgā atskaņos Britena “Kara rekviēmu”

Šajā gadā visā pasaulē tiek svinēta britu komponista un diriģenta Bendžamina Britena simtgade. Britens tiek uzskatīts par vienu no nozīmīgākajām un neparastākajām personībām 20. gadsimta mūzikā. Par godu dižā komponista jubilejai ir izveidota īpaša mājas lapa www.britten100.org , kas piedāvā plašu informāciju par komponista dzīvi un daiļradi, iespēju noklausīties dažādu darbu fragmentus, kā arī mājas lapā pieejams detalizēts saraksts ar šogad visā pasaulē notiekošajiem B. Britena skaņdarbu atskaņojumiem. Arī šie abi Hamburgas koncerti ir iekļauti šajā izlasē.

B. Britena “Kara rekviēms” savu pasaules pirmatskaņojumu piedzīvoja 1962. gadā Koventrijas atjaunotajā katedrālē, kas pilnībā tika nopostīta 2. Pasaules kara laikā. Britens, būdams pārliecināts pacifists, šajā darbā kombinējis klasiskā latīņu rekviēma tekstus ar 1. Pasaules karā kritušā dzejnieka Vilfrēda Ouvena (Wilfred Owen) dzeju, lai paspilgtinātu savu vēstījumu par kara šausmām un bezjēdzību. Saskaņā ar komponista vēlmi solistiem vienmēr jābūt no 2. Pasaules kara pretinieku valstīm - Krievijas, Anglijas un Vācijas.

Šajā Britena simtgadei veltītajā “Kara rekviēma” atskaņojumā aicināti piedalīties solisti Jekaterina Ščerbačenko (Ekaterina Scherbachenko, soprāns, Krievija), Endrū Steipls (Andrew Staples, tenors, Anglija), Matiass Gerne (Matthias Goerne, baritons, Vācija), Valsts Akadēmiskais koris “Latvija”, NDR koris, Hanoveres zēnu koris, Hamburgas Filharmoniķi, diriģente Simona Janga (Simone Young).

Plašāka informācija par koncertiem Hamburgā pieejama šeit: http://www.philharmoniker-hamburg.de

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV