Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Tallinn Music Week izziņo reģistrācijas sākumu

Easyget.lv, 23.09.2013. 10:57

Sestais Tallinn Music Week festivāls norisināsies no 2014. gada 27. līdz 29. martam
Tallinn Music Week izziņo reģistrācijas sākumu

Mākslinieku pieteikumi, kā arī īpašie delegātu “Early Bird” caurlaižu piedāvājumi tiks pieņemti līdz 1. Decembrim www.tmw.ee.

Tallinn Music Week (Tallinas Mūzikas nedēļa) ir trīs dienu pilsētas festivāls un mūzikas industrijas konference, kas apvieno vietējā un pasaules mēroga talantus un industrijas ekspertus. Festivāls vienkopus pulcē ap 800 mūzikas industrijas dalībnieku, kā arī vairāk nekā 200 dažādu mūzikas žanru māksliniekus no Igaunijas un visas pasaules. Festivāla programma piesaista ap 20 000 entuziastisku mūzikas cienītāju no Igaunijas un kaimiņvalstīm.

Starptautiski atzītais pasākums darbojas gan kā efektīva sadarbības platforma industrijas profesionāļiem, gan arī kā lieliska iespēja izvēlētajiem mūziķiem gūt starptautisku un vietēju talantu meklētāju un mediju atzinību.

“Mēs esam sasnieguši tādu apjomu un veidolu, kāds mums, mūsuprāt, ideāli piestāv – esam atvērti burtiski visiem mūzikas žanriem un gaumēm, vienlaicīgi saglabājot mājīgo un intīmo atmosfēru. Mūsu mērķis nav skaitliskais pieaugums, bet gan mūsu enerģijas veltīšana darbības kvalitātei, nodrošinot tās efektivitāti un izcilību,” stāsta festivāla vadītāja Helēna Sildna (Helen Sildna).

TMW arī šogad turpinās piedāvāt dažādu žanru festivālu, apvienojot praktiski visu, sākot ar underground un avangardu, līdz pat popam, rokam, klasiskajai mūzikai un visiem iespējamajiem starpžanriem.

Divu dienu mūzikas industrijas konference aptver plašu tematu klāstu – no vietējās kultūras politikas un reģionālās sadarbības līdz praktiskiem menedžmenta padomiem un globālās mūzikas industrijas biznesa moduļiem. Katru gadu konferences ietvaros tiek piedāvāta kāda leģendāra starptautiska mūzikas industrijas pārstāvja “slavenības runa”. 2013. gadā TMW ar runu uztājās slavenais Sire Records līdzdibinātājs Seimūrs Steins (Seymour Stein).

Tallinn Music Week programmā iekļautas arī šādas apakšprogrammas:

  • TMW citystage programma – bezmaksas mājīgi koncerti un īpaši festivāla mūziķu priekšnesumi dažādās Tallinas kafejnīcās, galerijās, grāmatnīcās un citās publiskās vietās.
  • TMW Talks – mūzikas tēmai veltītas publiskas interviju un diskusiju sērijas Tallinas omulīgajās kafejnīcās.
  • TMW Tastes – rūpīgi izvēlēts pilsētas labāko restorānu, kafejnīcu un ēdnīcu klāsts ar īpašām ēdienkartēm un atlaidēm festivāla viesiem.

TMW festivāla programma tiek veidota plašai mūzikas organizatoru/ promoteru komandai, rūpīgi izvērtējot visu mākslinieku pieteikumus. Katrs komandas dalībnieks ir ievērojams mūzikas speciālists un konkrētā žanra pārstāvis. Māksliniekiem, kuri vēlas piedalīties TMW 2014 programmā, ir jāiesniedz pieteikums www.tme.ee mājaslapā līdz 1. decembrim. Sīkāka informācija par pieteikšanos atrodama arī www.tmw.ee.

“Tallina tika būvēta kā tirdzniecības postenis, kur Austrumiem satikt Rietumus, kas ir tieši tas, ko Tallinn Music Week pašlaik veic mūzikas industrijas labā. Plašais mūzikas klāsts, lieliskie uzvedumi, kā arī teicamā norises vietu skaņas un gaismas kvalitāte atspoguļo piedāvātās mūzikas augsto kvalitāti,” uzskata Pīters Dženners (Peter Jenner) Sincere menedžmenta pārstāvis, bijušais IMMF ģenerālsekretārs.

“Savā pirmajā Tallinn Music Week vizītē biju patīkami pārsteigts – festivāls ir lielisks ideju, sarunu un mūzikas apvienojums. Tas ir viens no visprofesionālāk organizētajiem šāda veida festivāliem ar jautru SXSW pieskaņu. Pirms dalības TMW es nebiju apjautis, cik Tallina ir moderna un radoša galvaspilsēta, un šādi pasākumi lieliski parāda mūzikas nozīmīgo lomu kultūras diplomāta statusā. Nevaru sagaidīt nākamo gadu!”- tā TMW nozīmību Tallinas kultūrdzīvē raksturo Nils Bernšteins (Nils Bernstein) Matador Records pārstāvis no ASV.

“Latvijas mākslinieki vairākus gadus bijuši aktīvāki savas veiksmes eksportētāji uz ārzemēm, taču kopš Tallinn Music Week izveides igauņu mūzikas industrija ir veikusi lielu lēcienu, pārņemot Baltijas mūzikas tirgus vadību. Atrasties Tallinn Music Week nozīmē atrasties visa reģiona svarīgāko mūzikas notikumu epicentre,” ir pārliecināts Guntars Račs, MicRec Publishing pārstāvis.

Tallinn Music Week 2013 skaitļos:

33 skatuves
233 mākslinieki no 19 valstīm
17 038 festivāla apmeklētāju
748 delegāti, 367 igauņu delegāti
381 ārzemju delegāti
65 043 unikālie mājaslapas skatījumi no 122 valstīm

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV