Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Bites Blūza klubs 13.sezonas atklāšanu svinēs jaunās telpās

Easyget.lv, 23.09.2013. 13:37

Ar sešu spēcīgāko Latvijas blūza kolektīvu uzstāšanos trīs dienas, no 26. līdz 28.septembrim, tiks svinēta Bites Blūza kluba 13. sezonas atklāšana jaunajās telpās Dzirnavu ielā 57 a.
Bites Blūza klubs 13.sezonas atklāšanu svinēs jaunās telpās

Sezonas atklāšana tradiconāli tiek atzīmēta septembrī par godu pasaulē slavenā blūzmeņa B B Kinga dzimšanas dienai (16. septembrī viņš svinēja savu 88 gadu dzimšanas dienu), atzīst "Bites Blūza kluba" direktors un līdzīpašnieks Dailes Zigis, 13. sezonas atklāšanā solot daudzus pārsteigumus - gan garīgos, gan gastranomiskos.

26. septembrī koncerts sāksies plkst. 20, tajā uzstāsies grupas "Keksi", "Latvian Blues Band", "Bite's Blues band", "Coolmans Report", "Bunch of Gentlemens" un "Fortress".

27. un 28. septembrī koncerts sāksies plkst. 21, tajā uzstāsies grupas "Latvian Blues Band", "Bite's Blues band", "Coolmans Report", "Bunch of Gentlemens" un "Fortress".

Pēc 13.sezonas atklāšanas klubs uz pāris nedēļām tiks aizvērts, lai pilnībā pabeigtu rekonstrukcijas darbus.

"Bites Blūza klubs" jau 13 gadus nes pasaulē Latvijas un Rīgas pilsētas vārdu. Jauno klubu ir iekārtojis interjera dizaineris Aigars Zariņš. Klubs izvietots trijos stāvos ar kopējo platību 540 kvm, tajā ir aptuveni 200 sēdvietas. Iepriekšējās telpās bija 80 sēdvietas, pēdējais koncerts tika nospēlēts gada garākajā dienā - 21. jūnijā. Demontēta un kā autentiska uz jaunajām telpām pārvesta kluba slavas siena ar daudzu blūza mūzikas stila slavenību autogrāfiem (diemžēl 15 no šo autogrāfu īpašniekiem vairs nav šajā saulē). Arī jaunjā vietā, tāpat kā iepriekš, klubs piedāvās Eiropas un ASV ēdienkarti. Līdz ar paplašināšanos klubā būs ne tikai blūzs, bet arī roks un džezs, būs iespēja padejot un pabūt grupu mēģinājumos, kā arī iecerēts demonstrēts filmas par blūza tēmu. Klubs tiek veidots kā neliela izziņas vieta par blūza tapšanas vēsturi, attīstības gaitu, slavenākajiem blūzmeņiem. Būs arī dažādas relikvijas, plakāti ar pazīstamu blūzmeņu parakstiem, vitrīna ar piemiņas lietām un diskiem. Skatlogos tiks izvietoti autentiskie mūzikas instrumenti, uz kuriem spēlējušas blūza zvaigznes. Klubam ir arī neliela banketzāle, no kuras var redzēt zālē notiekošo. Uz vasaras sezonu tiks atklāta āra terase ar 10 galdiņiem un 40 sēdvietām.

"Bites Blūza klubam" tagad ir četri līdzīpašnieki - sākotnēji kluba saimnieki bija uzņēmēji Ainārs Gulbis, Juris Savickis un Dailes Zigis, līdz ar pāriešanu uz jaunajām telpām trijotnei pievienojies uzņēmējs Gints Guks.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV