Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Šonedēļ sāksies Rudens kamermūzikas festivāls

Easyget.lv, 24.09.2013. 16:05

Rudens kamermūzikas festivālu 28. septembrī Mazajā ģildē atklās viens no pasaules labākajiem stīgu kvartetiem Artemis, kurā I vijole ir izcilā latviešu kamermūziķe un soliste Vineta Sareika.
Šonedēļ sāksies Rudens kamermūzikas festivāls

Festivāls noritēs līdz 16. oktobrim, aicinot izbaudīt kamermūzikas intīmo gaisotni izcilu mūziķu sniegumā Rīgā, Ventspilī un Madonā. Rudens kamermūzikas festivāla patrons – Pēteris Vasks.

Rudens kamermūzikas festivāla atklāšanas koncerta programmā klasisko spārnu pārstāvēs Šūberta un Mendelszona vienkārša cildenuma pārpilnā mūzika, taču būs arī neakadēmiskas notis – par tango karaļa Astora Pjacollas aizraušanos ar Baha mūziku liecinās prelūdiju un fūgu cikls. Ar šo programmas daļu Artemis mūziķi vienlaikus godina gan tango milzi, gan dižo vācu kontrapunkta meistaru, un šī cikla atskaņojumu publika visā pasaulē apbalvojusi vētrainām ovācijām.

Kvartets Artemis ir viens no pasaules labākajiem stīgu kvartetiem. Tas izveidots 1989. gadā. No pirmā sastāva kvarteta rindās joprojām ir čellists Ekarts Runge. Kvarteta sastāvā spēlē arī Gregors
Zīgls, II vijole un Frīdemanis Veigle, alts.

Pēc uzvarām vairākos starptautiskos konkursos un iekļūšanas prestižā Karalienes Elizabetes starptautiskā vijolnieku konkursa laureātu vidū 2009. gadā Brisele Vineta Sareika sāk daudzsološu karjeru gan kā soliste un kamermūziķe, gan arī kā orķestra koncertmeistare.

Vineta Sareika ir viena no starptautisku konkursu laureāta Trio Dali dibinātājām. 2011. gadā viņa kļuva par Flandrijas Karaliskā filharmoniskā orķestra koncertmeistari. Kopš 2012. gada Vineta Sareika ir pasaulslavenā Artemis Quartet pirmā vijole. Vinetas spēle novērtēta ar vairākām balvām, to skaitā ir Latvijas Lielā mūzikas balva 2010 kategorijā “Par izcilu interpretāciju”.

Šī gada Rudens kamermūzikas festivāla koncertos dzirdēsim vienu no pasaules izcilākajiem altistiem Maksimu Risanovu, kurš spēlēs kopā ar Sinfonietta Rīga; lielisko Spīķeru kvartetu, kas pirmoreiz satiksies ar Londonā dzīvojošo ekspresīvo čellisti Kristīni Blaumani; publikas iemīļoto akordeonisti Kseniju Sidorovu, kura prezentēs savu jauno albumu Fairy Tales. Īpašais festivāla notikums - pasaules labākā laikmetīgās mūzikas ansambļa – Ensemble Modern, kas mājo Frankfurtē un koncertē slavenākajās koncertzālēs - viesošanās Latvijas Nacionālajā operā.

Rudens kamermūzikas festivālu organizē VSIA “Latvijas Koncerti”, atbalsta Rīgas dome.
Biļetes var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV