Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Portugāļu mūziķis un komponists Tito Parišs koncertēs Latvijā

Easyget.lv, 24.09.2013. 17:27

Pasaulē atzītais Kaboverdes dziesminieks Tito Parišs Latvijas klausītājiem piedāvās koncertprogrammu “Tito Dzied Sezāriju”, kas ir veltījums Sezārijai Evorai
Portugāļu mūziķis un komponists Tito Parišs koncertēs Latvijā

Koncerti notiks 16.novembrī Siguldas koncertzālē “Baltais Flīģelis” Siguldā, 17.novembrī kultūras centrā “Berģi” Garkalnē un 18.novembrī kultūras pilī “Ziemeļblāzma”, kur koncerta īpašā viešņa būs izcilā poļu mūziķe Anna Marija Jopeka, informē koncertaģentūras LiveFest pārstāve Valerija Vorobjova.

Tito Parišs (Tito Paris) mūziķa gaitas sāka deviņu gadu vecumā, kad iemācījās spēlēt mazo cavaquinho ģitāru, vēlāk pievēršoties akustiskajai ģitārai un basģitārai. Deviņpadsmit gadu vecumā viņš tika uzaicināts uz Lisabonu spēlēt grupā Voz de Cabo Verde. Tito Parišs kļuva atpazīstams, uzstājoties kopā ar citiem Lisabonas pazīstamajiem māksliniekiem, taču vislielāko atzinību guva, komponējot dziesmas un strādājot kopā ar tādiem dziedātājiem kā Bana un Sezāriju Evoru, kuru Latvijas klausītāji atceras kā baskājaino dīvu un kura ar koncertiem Latvijā viesojās 2004.gadā un 2008.gadā. Tito un Sezārijas sadarbības laikā tapa Sezārijas Evoras pirmais albums “La Diva Aux Pieds Nus”, pie kura Tito strādāja kā producents. 1997.gadā Tito Parišs uzrakstīja vienu no slavenākajām Sezārijas dziesmām “Regresso” no albuma “Cabo Verde”.

18.novembra koncerta īpašā viešņa Anna Marija Jopeka (Anna Maria Jopek) 2002.gadā ierakstīja albumu kopā ar amerikāņu izcelsmes džeza ģitāristu Patu Mezeni (Pat Metheny). Saņēmusi neskaitāmas balvas, dziedātāja tomēr saka, ka: “pati mūzika ir lielākā balva priekš manis. Kā arī lielākais izaicinājums. Ar tik daudziem jautājumiem, uz kuriem atbildes vēl nav rastas”. Savas karjeras laikā Anna Marija Jopeka sadarbojās ar tādiem māksliniekiem kā Bobbi Mc Ferrin, Ivan Lins, Youssou N'Dour, Makoto Ozone un Richard Bona.

Biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv, kā arī "Biļešu Paradīzes" tirdzniecības vietās visā Latvijā.

Koncertu organizē koncertaģentūra LiveFest. www.livefest.lv - mūzika pieaugušajiem!

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV