Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Notiks diskusija par laikmetīgo mūziku

Easyget.lv, 26.09.2013. 10:18

Trešdien, 2. oktobrī, plkst. 17:30 Rakstniecības un mūzikas muzejs aicina uz diskusiju „Laikmetīgā mūzika un klausītājs”, kuras tēma ir laikmetīgās mūzikas radīšana, atskaņošana un uztvere, informē muzeja pārstāve Maija Treile.
Notiks diskusija par laikmetīgo mūziku

Sarīkojumā piedalīsies komponisti Andris Dzenītis, Rolands Kronlaks un Pēteris Vasks, diriģents Normunds Šnē, muzikologi Baiba Kurpniece un Mārtiņš Boiko, kā arī mūzikas psiholoģe Māra Viktorija Zilgalve. Eksperti diskutēs, vai starp laikmetīgās mūzikas radītājiem un mūzikas klausītājiem pastāv plaisa, meklējot risinājumus, kā veicināt izpratni par laikmetīgās mūzikas komponistu centieniem. Apmeklētāji, kas aicināti iesaistīties diskusijā, varēs uzzināt vairāk par jaunajiem mūzikas izteiksmes līdzekļiem un klausītāju uztveres psiholoģiskajiem un sociāli antropoloģiskajiem aspektiem. Sarīkojumu papildinās mūzikas videoierakstu fragmenti. Diskusiju vadīs muzikoloģe Inese Žune, RMM.

Pasākumi Rakstniecības un mūzikas muzejā (Rīgā, Pils laukumā 2) notiek katru trešdienu plkst. 17:30. Sarīkojuma laikā (no plkst. 17:30 līdz 19:00) bērniem būs iespēja piedalīties muzeja nodarbībā Skaņu pavēlnieks. Ieejas maksa sarīkojumā – Ls 1,50; pensionāriem, studentiem un skolēniem – Ls 1 (cenā iekļauts izstāžu apmeklējums); maksa par nodarbību bērniem – Ls 1. Vietu skaits zālē ierobežots.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV