Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Andreja Žagara iestudētā opera „Tanheizers” piedzīvo pirmizrādi Maskavā

Easyget.lv, 27.09.2013. 09:09

Piektdien, 27.septembrī, Maskavas K.Staņislavska un V.Ņemiroviča - Dančenko muzikālajā teātrī notiks Riharda Vāgnera operas "Tanheizers" pirmizrāde, kuras režisors ir Andrejs Žagars.
Andreja Žagara iestudētā opera „Tanheizers” piedzīvo pirmizrādi Maskavā

Kopā ar režisoru jauniestudējumu veidojusi starptautiska radošā komanda: scenogrāfs Andris Freibergs, kostīmu māksliniece Kristīne Pasternaka, horeogrāfs Radu Poklitaru, videomāksliniece Ineta Sipunova un gaismu mākslinieks Kevins Vin-Džonss. Pie diriģenta pults būs Freiburgas teātra muzikālais vadītājs un galvenais diriģents Fabriss Bolons, informē sabiedrisko attiecību konsultante Liene Jakovļeva.

Pirmo reizi iestudējot R.Vāgnera operu V.Ņemiroviča - Dančenko muzikālajā teātrī, teātra vadība izvēlējusies "Tanheizeru" - komponista darbu, kas Krievijas opernamos nav ticis izrādīts vairākas desmitgades.

2014.gada 11.janvārī operas "Tanheizers" jauniestudējuma pirmizrāde Andreja Žagara režijā notiks arī Prāgas Valsts operā.

Foto: Opera „Tanheizers”. Foto (c) Oļegs Černouss

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV