Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Editors Rīgā iesildīs beļģu grupa Balthazar

Easyget.lv, 27.09.2013. 10:05 | komentāri (1)

1.oktobrī koncertzālē Palladium grupas Editors jaunākā albuma „The Weight Of Your Love” koncerttūres ietvaros notiekošo koncertu iesildīs beļģu indipopa apvienība Balthazar
Editors Rīgā iesildīs beļģu grupa Balthazar

Koncerta apmeklētājiem Palladium durvis tiks vērtas pulksten 19.00. Balthazar sāks uzstāšanos plkst. 20.00. Bet 21.00 uz skatuves kāps Editors. Viņu programmā līdzās jaunākā albuma sacerējumiem - A Ton Of Love, Sugar, Honesty - būs ietverti arī hiti Bullets, Munich, Blood, Smokers Outside the Hospital Doors, Papillon, An End Has a Start u.c.

Grupa Editors dibināta 2003.gadā un līdz šim izdevusi četrus albumus, no kuriem divi sasnieguši britu topa virsotni. Šī mūziķi tiek uzskatīti par vieni no nozīmīgākajiem mūsdienu britu alternatīvā roka/post panka/indimūzikas pārstāvjiem. Par grupas ietekmēm ir daudz spekulāciju, taču visbiežāk tiek uzskaitītas tādas grupas kā Joy Division, Interpol, The Chamelot un U2.

Jaunāko albumu grupas līderis Toms Smits nodēvējis par visvienkāršāko: “Esmu jau vairākkārt minējis, cik ļoti man patīk tādas grupas kā REM un Arcade Fire. Tas ir tas virziens, kurā raudzījāmies, kad tapa kompozīcijas jaunākajam albumam. Tās vienkārši nav tik sarežģītas, kā viss, ko radījām iepriekš. Jā, tas bija eksperiments, taču jebkuru jauno dziesmu var nospēlēt ar akustisko ģitāru. Es tiešām vairs nezinu, kas mūsdienās ir hits, bet šīs dziesmas izklausās tuvas un klasiskas”.

Beļģu indipopa grupa (ar roka, elektro un hiphopa elementiem) Balthazar dibināta 2004.gadā, taču debijas albumu „Applause” izdeva tikai 2010.gadā. Līdz tam viņi krāja pieredzi un slīpēja meistarību, uzstājoties daudzviet Eiropā, Skandināvijā, kā arī dodtis koncerttūrē pa Dienvidāfriku.

Šogad iznākušo albumu „Rats” paši grupas dalībnieki raksturo kā ”samērā romantisku ierakstu”. “Tev tikai jāatrod laiks, lai noskaņotos pareizajam garastāvoklim. Un tad albums atspoguļos gan Tavus ikdienas priekus, gan sāpes un vilšanos. Savas karjeras sākumā mēs vēlējamies radīt tikai forši skanošus gabalus. Strādājot pie šī albuma, mēs apzināti tiecāmies izcelt emocijas.”

“Katru vakaru mēs spēlēsim tā, it kā tā būtu mūsu vienīgā uzstāšanās. Atnāciet un pārliecinieties paši!” aicina grupas dalībnieki.

Pēdējās biļetes vēl pieejamas Biļešu serviss kasēs un www.bilesuserviss.lv.

Foto: Editors. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV