Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Godspeed You! Black Emperor saņemto Kanādas mūzikas balvu vērtē skeptiski

Atis Žagars, 27.09.2013. 11:20

Pēc pirmdienas vakarā notikušās Polaris Music Prize ceremonijas vieni no uzvarētājiem - Godspeed You! Black Emperor paziņojuši, ka konkursi ar mērķi mūziķiem sacensties par naudas čeku ir netaisni pret mūziku
Godspeed You! Black Emperor saņemto Kanādas mūzikas balvu vērtē skeptiski

Polaris Music Prize, kas ir Kanādas ekvivalents britu slavenajai Mercury Music Prize, žūrija par labāko Kanādas albumu žūrija šogad atzina Kvebekas post-rock apvienības Godspeed You! Black Emperor ierakstu „Allelujah! Don’t Bend! Ascend!”. Pati grupa, kurai konkurenci šogad sastādīja Purity Ring, Young Galaxy, METZ u.c., nemaz nebija ieradusies uz balvu pasniegšanas ceremoniju, tāpēc statueti un čeku par 30 tūkstošiem ASV dolāru grupas vārdā saņēma Constellation Records pārstāvis Īens Ilavskis. Pēc viņa teiktā, grupa šo summu ziedos, lai attīstītu mūzikas izglītību Kvebekas cietumos un apgādātu tos ar mūzikas instrumentiem.

Vēlāk Godspeed You! Black Emperor izplatīja oficiālu paziņojumu, kurā blakus pateicības vārdiem vīd arī skepse pret šo mūzikas konkursu. „Pirmkārt, rīkot svinības taupības un ekonomiskās lejupslīdes laikā ir dīvaini. Otrkārt, konkursi ar mērķi mūziķiem sacensties vienam pret otru par naudas čeku ir netaisni pret mūziku. Treškārt, lūgt auto kompānijai Toyota sponsorēt šo balli laikā, kad internetā tiešraidē var vērot, kā izkūst ziemeļu ledāji, ir absolūts neprāts,” norādīts grupas paziņojumā presei.

2011.gadā Polaris Music Prize ieguva Arcade Fire par albumu „Suburbs”, bet pērn balvu saņēma dziedātāja Feist, kas kļuva par pirmo sievieti, kas uzvarējusi šajā konkursā. Ja tev ir brīvas četrarpus stundas, zemāk vari noskatīties visu šī gada pasākumu, kura laikā uzstājās Purity Ring, Metric, Young Galaxy, METZ un citi mūziķi.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV