Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

LSO kopā ar Andri Ērgli atsāks koncertciklus bērniem un jauniešiem

Easyget.lv, 27.09.2013. 11:47

Jau oktobra sākumā Liepājas Simfoniskais orķestris aicina Liepājas izglītības iestāžu audzēkņus apmeklēt īpaši viņiem veidotus koncertus. Tie šogad atskanēs pavisam jaunā formātā dziedātāja Andra Ērgļa vadībā. Vēlāk koncertus orķestris vedīs arī uz Ventspili, Vaiņodi, Priekuli, Ogri un citām Latvijas pilsētām, informē orķestra pārstāve Iveta Vēvere.

„Šosezon sadarbībā ar Liepājas pilsētas Izglītības pārvaldi skolu koncertiem esam izveidojuši jaunu koncepciju – tagad mēs auditoriju dalīsim divās daļās pēc vecuma, tas ir, no bērnudārza līdz 6.klasei un no 7. līdz 12.klasei. Jo nav iespējams izveidot vienlīdz saistošu koncertlekciju gan bērndārzniekiem, gan skolas beidzējiem. Tas nozīmē, ka piedāvāsim divus koncertciklus vienlaicīgi un katrai vecuma grupai par pilnīgi citām tēmām,” stāsta Liepājas Simfoniskā orķestra vadītājs Uldis Lipskis.

Jaunākajai auditorijai (bērniem līdz 6.klasei) Liepājas Simfoniskais orķestris šogad 3 koncertos piedāvās ieklausīties, kā dažādi dabas tēli un parādības, kā arī pasaku tēli tiek atspoguļoti mūzikā. Koncertciklam ir dots nosaukums „Noslēpumu karaļvalsts – MŪZIKA”. Pirmajā koncertā „Daba MŪZIKĀ” varēs uzzināt, kā mūzikā skan vētra, kā kladzina simfoniskā vista un kā izklausās jūra, otrajā koncertā „Kosmoss MŪZIKĀ” bērni varēs ieklausīties planētās un zvaigznēs, bet trešais koncerts „Pasaka MŪZIKĀ” piedāvās aizceļot uz kalnu karaļa alu, dzirdēt raganas lidojumu un milžu cīņas.

Vecāko auditoriju (jauniešus no 7. līdz 12.klasei) Liepājas Simfoniskais orķestris 3 koncertos no cikla „KOMPONISTS – kas tas tāds?” iepazīstinās ar daudziem pasaules slaveniem skaņražiem, atklājot, ka arī komponists ir tāds pats dzīvs cilvēks kā mēs visi. Pirmais koncerts „KOMPONISTS un ģimene” stāstīs par vairāku slavenu komponistu attiecībām ar saviem vecākiem, māsām un brāļiem, otrais koncerts „KOMPONISTS un mūza” rādīs, ka arī komponisti mēdz neprātīgi iemīlēties, bet trešais koncerts „KOMPONISTS – kritika un triumfs” vēstīs par to, kādus ne vien publikas nopēlumus, bet arī slavas gājienus nākas piedzīvot komponistam.

„Visus šos koncertus kā stāstnieks savienos brīnišķīga un talantīga persona – dziedātājs Andris Ērglis. Man ir ļoti liels prieks, ka šos koncertus ir piekritis diriģēt Andris Veismanis. Radošajā komandā ir arī muzikologs Orests Silabriedis un mākslinieks Egons Peršēvics, kurš koncertiem veido vizuālo fonu. Tā ir lieliska komanda, kas parūpēsies, lai bērniem un jauniešiem būtu interesanti iepazīt mūzikas noslēpumaino pasauli,” saka Uldis Lipskis.

Liepājā, Graudu ielas koncertzālē uz publiskajiem koncertiem aicināti klausītāji jau nākošo trešdien, 2.oktobrī plkst.13:30 un ceturtdien, 3.oktobrī plkst.13:00. Ieejas maksa – 0.70 LVL. Informācijai par šiem un citiem Liepājas Simfoniskā orķestra koncertiem var sekot orķestra mājas lapas www.lso.lv kalendārā.

Tuvākie koncerti citās Latvijas pilsētās:

  • 16.oktobrī plkst.14:00 Ogres Kultūras centrā (plašāka informācija pie Ogres Kultūras centra pārstāvjiem);
  • 17.oktobrī plkst.12:00 Priekules Kultūras namā (plašāka informācija pie Priekules Kultūras nama pārstāvjiem);
  • 17.oktobrī plkst.14:00 Vaiņodes Kultūras namā (plašāka informācija pie Vaiņodes Kultūras nama pārstāvjiem);
  • 19.oktobrī Rundālē sadarbībā ar biedrības „Ascendum” projektu „Garā pupa” (plašāka informācija www.garapupa.lv).
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV