Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Kanjē Vests: Esmu planētas rokzvaigzne numur viens

Atis Žagars, 29.09.2013. 15:57 | komentāri (1)

Mūziķa, kurš savulaik presē sevi dēvējis par „Dieva dāvanu” un par savu mūža lielāko nelaimi uzskata nespēju dzīvē noskatīties „labākā mūziķa pasaulē – Kanjē Vesta – koncertu”, egocentriskums nav mazinājies.
Kanjē Vests: Esmu planētas rokzvaigzne numur viens

Kanjē Vests, kurš jūnijā izdeva vienu no šī gada izcilākajiem albumiem „Yeezus”, pēc ilga klusēšanas perioda sniedzis ekskluzīvu interviju britu BBC Radio 1 slavenajam dīdžejam Zeinam Lovam. Kā jau to varēja paredzēt, arī šoreiz skandalozais reperis nācis klajā ar dažām interesantām atziņām.

Intervijas laikā Vests reti laida pie vārda intervētāju Lovu, paužot viedokli par mūzikas industriju, saviem modes projektiem, mākslinieciskajām ambīcijām, sava bērna māti Kimu Kardašianu, Maiklu Džeksonu un citām tēmām. Zemāk lasi dažus mūziķa citātus no intervijas!

„Es nebūtu Kanjē Vests, ja nebūtu Maikla Džeksona. Viņam vajadzēja cīnīties, lai televīzijas rādītu videoklipus, jo viņš bija melnais. Man karjerā ir bijuši izaicinājumi, bet es varēju sasniegt milzīgus augstumus... Nebūtu tāda Kanjē Vesta bez Maikla Džeksona.”

„Es esmu planētas rokzvaigzne numur viens.”

„”Blood On The Leaves” sākotnēji bija paredzēts kā pirmais skaņdarbs (albumā). Psiholoģiski tas būtu mainījis „Yeezus” noliedzēju domas, taču es vēlējos agresīvāku pieeju. Es vēlējos mūziku padarīt trīsdimensionālu kā „Zvaigžņu Kari” vai hologrammas, lai tā iedarbojas uz Jums uzreiz. Es neesmu šeit, lai radītu vieglu, programmējamu mūziku.”

„Šis albums ir tikai kodi. Noklausieties visu manu daiļradi! Tie ir kodi pašnovērtējumam, tie ir kodi tam, kas tu esi. Ja tu esi Kanjē Vesta fans, tu esi fans pats sev.”

Par skandalozo Kendrika Lamāra pantiņu dziesmā „Control” (tajā Kendriks „uzbrauc” vairākiem reperiem, izaicina tos ar vārdiem „es esmu Ņujorkas hip-hop karalis” – A.Ž.): „Es nenoniecinu citu darbus. Draudzīga sāncensība – tas ir forši. Es ceru, ka mūsu koncertturnejā man būs iespēja parunāt ar viņu par šo tēmu. Viņš ir mūsu nākotnes ziņnesis.”

Interviju četrās dālās var noskatīties šeit:

Foto: Kanjē Vests. Foto (c) NRK

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV