Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Foto: Latvijā viesojas pasaules līmeņa rockabilly zvaigzne

Easyget.lv, 30.09.2013. 10:11

Ar mūziķa Harija Fontanas koncertiem "Rockabilly House" oficiāli atvadās no vasaras un darbību turpinās rudens/ziemas sezonā.
Foto: Latvijā viesojas pasaules līmeņa rockabilly zvaigzne

Galerijas:

Divus vakarus, 27. un 28. septembrī, Līvu Laukumā esošajā restorānā un mūzikas klubā „Rockabilly House” valdīja īsta rokenrola gaisotne. Latvijā viesojās somu izcelsmes amerikānis Harijs Fontana ar savu pavadošo grupu.

Harijs Fontana (Harry Fontana) pēdējos 20 gadus dzīvo un uzstājas Nešvilā un ir viens no spilgtākajiem mūsdienu „rockabilly” mūzikas stila pārstāvjiem, kurš ar savu humoru un neizsmeļamo enerģiju ir viens no atraktīvākajiem šī stila māksliniekiem. Fontanas saknes meklējamas Helsinkos, kur muzikālo karjeru viņš sācis septiņu gadu vecumā, 1989. gadā izveidoja slavenāko Somijas „rockabilly” grupu „The Blast To The Past”. 1992. gadā viņš izmantojis iespēju pārcelties uz pastāvīgu dzīvi ASV, saņemot paša Elvisa Preslija pirmā un slavenākā bundzinieka D.J.Fontanas rekomendāciju Amerikas emigrācijas departamentam, ka „šis mūziķis Amerikai ir ārkārtīgi svarīgs, lai palīdzētu „rockabilly” mūzikas atdzimšanai”.

Foto: Harijs Fontana koncertā "Rockabilly House". Foto (c) Agris Semēvics

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV