Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Noklausies pašmāju hārdroka apvienības UB United jauno dziesmu!

Easyget.lv, 01.10.2013. 13:52

Pašmāju hārdroka apvienība “UB United” laiž klajā otro singlu “Between The Night And Day” no gaidāmā EP
Noklausies pašmāju hārdroka apvienības UB United jauno dziesmu!

Rudens izskaņā ģitārista Ulda Blaževiča grupa debitēs ar mazalbumu “Just Say When”, kura prezentācijas koncerts noritēs 7.decembrī Latvijas 1.Rokkafejnīcā, informē mūziķu pārstāve Jurita Krūma. Jau šobrīd iespējams noklausīties grupas otro singlu “Between The Night And Day” no gaidāmā albuma.

„UB United” debijas mazalbums “Just Say When” ir sadarbības projekts, kurā iesaistīti Latvijā sevi jau pierādījušu roka un metāla mūzikas grupu vokālisti. Jaunizdoto singlu “Between The Night And Day” iedziedājis grupas “The Velvet Supernova” līderis Jēkabs Zemzaris, kurš kopā ar Uldi Blaževiču ir arī dziesmas mūzikas autors, savukārt teksts tapis Ulda un grupas “Logo” līdera Anša Klintsona kopdarbā.

"Just Say When" iecerēts kā četru singlu albums. Tā producēšanu uzņēmās britu producents Gregs Havers (Greg Haver), kurš ir strādājis ar tādām grupām kā "Manic Street Preachers", "Lostprophets", "InMe" un daudzām citām. Viņam pievienojās skaņu inženieri no Lielbritānijas - Ričards Džeksons (Richard Jackson), ar kuru grupa strādāja pie ieraksta Sound Division studijā, un Klints Mērfijs (Clint Murphy), kurš bija atbildīgs par ieraksta miksēšanu un stīgu kvarteta ierakstu Modern World studijā, Tetburijā (Tetbury), Anglijā.

Līdz pat mazalbuma prezentācijas koncertam 7.decembrī, kas viesus pulcēs Latvijas 1.Rokkafejnīcā (Mārstaļu ielā 2/4, Rīgā), ikviens aicināts apmeklēt īpaši notikumam veidoto mājas lapu www.justsaywhen.lv, kura tās apmeklētājus uzrunās ar aicinājumu “Vienkārši saki - kad”. Grupas esošie un topošie klausītāji varēs paši izvēlēties sev piemērotāko ierakstu noklausīšanās laiku, bet arī interaktīvā veidā uzzināt visu ar koncertu un pašu albumu saistīto informāciju.

"UB United" pirmsākumi ir meklējami 2010. gadā, kad ģitārists Uldis Blaževičs un bundzinieks Dims Visuns, kas publikai vairāk pazīstami kā rokgrupas “Superhuman” dalībnieki, nolēma sākt sadarbību no jauna. Basista lomu uzņēmās Māris no grupas "Peec Lietus".

"Mēs visi pazīstam viens otru jau vairākus gadus, un tāpēc jauna projekta ietvaros ir viegli saprasties gan personiskajā, gan muzikālajā ziņā. Tāpēc arī visu šo laiku pamatsastāvs ir palicis nemainīgs," skaidro grupas līderis Uldis. "Ar solista lomu gan negāja vienkārši. Izmēģinājām vairākus variantus, tomēr sapratām, ka tas piemērotākais vēl jāmeklē. Tad nāca klajā ideja par to, ka topošajā ierakstā var apvienot vairāku dziedātāju spēkus, atrodot katrai dziesmai visatbilstošāko vokālu. Tāpat mūsu dziesmas stilistiski mēdz būt visai atšķirīgas!".

"Šī ir visai interesanta ideja. Rezultātā ierakstā ir dzirdami Edgars Rakovskis no "Relicseed", Jēkabs Zemzaris no "The Velvet Supernova", kā arī Ansis Klintsons no grupas “Logo”. Mēģinājumu un ieraksta process pagāja ļoti radoši, katrs vokālists piešķīra dziesmai īpašu raksturu, mēs esam gandarīti par rezultātu,” stāsta Dims.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV