Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Jauniešu koris Balsis koncertēs Valmierā

Easyget.lv, 03.10.2013. 16:06

Sestdien, 12.oktobrī, plkst.15.00 Valmieras Kultūras centrā gaidāms īpašs jauniešu kora "Balsis" koncerts "Par mīlestību", kurā piedalīsies dejotāja Ieva Kemlere un instrumentālais ansamblis "Tango Sin Quinto". Diriģents - Ints Teterovskis.

Koncerta programmā paredzētas Jāzepa Vītola un Friča Bārdas "Trīs čigānu dziesmas", Artura Maskata un Imanta Ziedoņa "Ziedoņa valši", kā arī Pētera Butāna un Friča Bārdas "Sešas dziesmas ar Friča Bārdas dzeju".

2010. gadā jauniešu koris "Balsis" uzsāka jaunu tradīciju - veidot īpašu latviešu komponistu un dzejnieku programmu. 17 koncertos jau izskanējusi Ojāra Vācieša un Artura Maskata programma "Klavierkoncerts" un Valta Pūces cikls "Gadalaiku dziesmas" ar Neibarta, Zanderes, Aizpurietes un Brūvera dzeju. Šogad sagatavota gan žanriski, gan noskaņu un vizuālā ziņā krāsaina programma, kur kormūzika harmoniski savijas ar deju.

Programmā iekļauts latvju romantiskās dzejas emocionālākā pārstāvja Friča Bārdas mazāk zināmo - kaislīgo, ugunīgo, dažbrīd brutālo dzejas rindu traktējums mūzikā, ko 1914.gadā radīja Jāzeps Vītols. Tās ir "Trīs čigānu dziesmas" - Mīlestības dziesma, Brūnās naktis un Brālis mēness. 2005.gadā, šīm pašām dzejas rindām pievienojot Manas rokas, Plaukstošas meitenes un Sapņotājs pāžs, Pēteris Butāns radīja savu, vēl ugunīgāku un kaismīgāku versiju tango ritmos. Savukārt 2011.gadā viens no mūsdienu spilgtākajiem teātra mūzikas un dejas ritmu komponistiem Arturs Maskats radīja trauslu, liegu un romantisku skatu uz Imanta Ziedoņa dzeju valša ritmā, radot vienlīdz smeldzīgu un caurspīdīgu noskaņu gleznas. Ciklā iekļautas dziesmas "Viegli", "Šajā vasarā" un "Es gribu ar Tevi".

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV