Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Dziesminieks Haralds Sīmanis koncertēs Valkā

Easyget.lv, 04.10.2013. 13:34

Svētdien, 20.oktobrī, plkst.11.30. Valkas Lugažu ev. lut. baznīcā ar koncertprogrammu „Par zāli, sāli un Tevi” viesosies dziesminieks Haralds Sīmanis.

Mūziķis dzimis 1951.gada 12.jūnijā Cēsīs, profesionālu muzikālo izglītību nav ieguvis, bet ģitāras un ērģeļu spēli apguvis pašmācības ceļā. H.Sīmanis turklāt ir fantastisks dziesminieks, kura balss diapazons sasniedz teju vai četras oktāvas. 1976.gadā radīta poēma ērģelēm “Mīlestība nekad nebeidzas” ar Arvīda Ulmes vārdiem. Ulme ir Sīmaņa iecienītākais dzejnieks. 1978.gadā top dziesmu cikls “Likteņa lietavas”, 1979.gadā – “Par zāli, sāli un Tevi”. 1980.gadā visa Latvija aiztur elpu, kad viņš “Mikrofona” aptaujas laureātu koncertā dzied “Melns ezers kalna galā...” H.Sīmanis dod priekšroku mākslinieciskai brīvībai. Astoņdesmito gadu vidū it kā pazūd no lielās skatuves, lai strādātu individuāli. Ar saviem radošajiem plāniem viņš nelielās arī deviņdesmitajos gados, bet regulāri apbraukā Latvijas baznīcas ar savu dziesmu koncertiem.

Pirms koncerta varēs iegādāties jaunāko H.Sīmaņa mūzikas ierakstu „Par zāli, sāli un Tevi”. Jaunais Haralda autordarbs ierakstīts ērģeļu pavadījumā Rīgas Domā Normunda Slavas vadībā, savukārt līdz esošajam skanējumam to novedis skaņu meistars Tālis Timrots. Ierakstā piedalījušās arī Zane Šmite, Ieva Akuratere un Ilze Grunte. Grafisko dizainu veidojis Jānis Dripe.

Ieeja koncertā par ziedojumiem.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV