Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Skaņu mežā uzstāsies skaņu mākslas virtuozs eRikm no Francijas

Easyget.lv, 04.10.2013. 16:34

Skaņu mežā franču jaunās mūzikas pārstāvis eRikm atdzīvinās tautieša Lika Ferāri daļēji zudušu skaņdarbu
Skaņu mežā uzstāsies skaņu mākslas virtuozs eRikm no Francijas

12.oktobrī plkst. 16.00 Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā nepieradītātās mūzikas festivāla "Skaņu mezš" viens no koncertvakara dalībniekiem būs improvizāciju mākslinieks, dīdžejs un skaņu mākslas virtuozs eRikm - viens no talantīgākajiem jaunajiem mūziķiem, kas vislabāk var definēt saikni starp popmūziku un jauno mūziku.

Festivāla „Skaņu mežs” virsuzdevums paliek nemainīgs – paplašināt klausītāju redzesloku, iepazīstinot ar atšķirīgām mūzikas, kino un mākslas teorijas un estētikas pieejām.

Komponists Liks Ferāri tiek uzskatīts par vienu no izcilākajiem elektroakustiskās mūzikas pārstāvjiem. Komponista daiļrade tiks godināta arī festivālā „Skaņu mežs”, kurā improvizāciju mākslinieks, dīdžejs un skaņu mākslas virtuozs eRikm atklās L. Ferrari pasauli, izpildot daļēji zudušo skaņdarbu „Archives sauvées des Eaux”. 70. gados tapusī kompozīcija bija ierakstīta magnetofona lentē un vēlāk cieta no ūdens. Kompozīcijas autors nolēma izmantot pussabrukušos ierakstus, lai uz to pamata izveidotu jaunu oriģināldarbu - diviem izpildītājiem paredzētu skaņdarbu, kā otro mūziķi izvēloties eRikm, un dodot viņam norādes par tālāku cietušo mūzikas fragmentu izmantošanu. Vēsture turpinās.

Atgādinām, ka festivāls Skaņu mežs notiks no 10. līdz 12. oktobrim, aicinot uz koncertiem kinoteātrī Splendid Palace, koncertzālē Palladium un Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā.

Biļetes uz festivāla koncertvakariem ir iespējams iegādāties Biļešu Servisa kasēs. Ieejas maksa uz 10. oktobra koncertu Splendid Palace un 11. oktobra ritmiskās mūzikas pasākumu Palladium ir 10 Ls, biļeteuz koncertu 12. oktobrī Latvijas dzelzceļa vēstures muzejā maksā 7 Ls. Ir iespējams iegādāties arī izdevīgu abonementu uz visiem trim festivāla vakariem, kas maksā 17 Ls.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV