Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Imanta Mežaraupa dzimšanas dienā godinās komponista piemiņu

Easyget.lv, 08.10.2013. 13:29 | komentāri (1)

10. oktobrī plkst. 19:00 Rīgas Latviešu biedrības Zelta zālē notiks komponista, pedagoga, diriģenta Imanta Mežaraupa atceres pasākums "In memoriam. Imants Mežaraups - 55", informē Sanita Madalāne, jauktā kora "Fortius" un sieviešu kora "Balta" menedžere.

Komponists, mūzikas pedagogs, diriģents, spēcīga un spilgta personība Imants Mežaraups aizgāja mūžībā šogad Dziesmu svētku priekšvakarā. Dzimis Filadelfijā, ASV, 1958. gada 10.oktobrī, uz dzīvi tēvzemē Latvijā Imants Mežaraups pārcēlās 1996. gadā.

Latvijā Imants Mežaraups strādāja Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijā, Rīgas Doma kora skolā, Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolā un Talsu mūzikas skolā, kā arī bija Talsu evaņģēliski luteriskās draudzes kora AMENDA diriģents un ērģelnieks. Viņa kompozīcijas ir iestudējuši arī kamerorķestris Sinfonietta Rīga un ansamblis Altera Veritas. Kopš 1999. gada viņš ir Latvijas Komponistu savienības biedrs.

Savas dzīves laikā viņš saņēmis dažādas balvas un godalgas ne tikai Latvijā, bet arī ASV. Pēdējā balva viņam bija "Autortiesību bezgalības balva 2012" par skaņdarbu "Musica arcuata" stīgu orķestrim.
Pasākuma iedvesmotāja ir profesore un diriģente Māra Marnauza.

Pasākumā piedalās: Kamerkoris Fortius, sieviešu koris Balta, diriģente Māra Marnauza, Talsu evaņģēliski luteriskās draudzes koris Amenda, diriģentes Benita Paegle, Linda Vicinska, Jānis Misiņš (baritons), Dženifere Rumpāne (klavieres) un citi.

Ieeja: Ls 3,00, bērniem, studentiem, pensionāriem: Ls 1,00.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV