Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Maksims Risanovs un Sinfonietta Rīga tiekas Šūberta mūzikā

Easyget.lv, 10.10.2013. 12:06

Rudens kamermūzikas festivālā Sinfonietta Rīga aicina baudīt Šūberta mūziku ukraiņu izcelsmes altista Maksima Risanova vadībā 12. oktobrī Lielajā ģildē.

Koncertā „Meklējot Šūbertu” par programmas centrālo asi izvēlēts Franča Šūberta atstātais muzikālais mantojums - skanēs Polonēze vijolei un orķestrim un Piektā simfonija. Līdzās oriģinālajai Šūberta daiļradei koncertā dzirdēsim mūsdienu autoru variācijas par viņa mūziku, informē „Latvijas Koncertu” pārstāve Rinta Bružēvica.

Maksims Risanovs dzimis Ukrainā, šobrīd savu altista un diriģenta karjeru attīsta vienā no Eiropas mūzikas citadelēm - Londonā. Pēdējos gados viņš ir uzstājies ar vairāk nekā 30 labākajiem orķestriem Eiropā, Āzijā un ASV. Maksims Risanovs ir liels Šūberta daiļrades cienītājs, savos koncertos atgādinot, ka austriešu komponists joprojām ir aktuāls.

Daudzi mūsdienu mūziķi uzskata Šūbertu par savu kolēģi un iedvesmu smeļ viņa daiļradē, radot jaunus muzikālos ceļus. Koncertā dzirdēsim Dobrinkas Tabakovas Fantasy Homage stīginstrumentiem. Tabakova dzimusi Bulgārijā un kopš 1991.gada dzīvo Londonā. Viņa ir pieprasīta mūsdienu komponiste, kuras radītā mūzika savaldzinājusi klausītājus un mūziķus visā pasaulē. Ukraiņu komponista Sergeja Ahunova skaņdarbs 6:36 in Schubert’s company ir sešarpus minūšu ilgs ceļojums Šūberta skaņu valodas pasaulē. Savu komponista karjeru Sergejs Ahunovs sācis kā elektroniskās mūzikas autors, taču modernās akadēmiskās mūzikas grandu Valentīna Silverstrova, Arvo Perta un Gijas Kančeli ietekmē pievērsies kamermūzikai. Tāpat arī koncertā skanēs Leonīda Desjatņikova Wie der alte Leiermann.

Biļetes – Biļešu paradīzē.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV