Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Latgales vēstniecība Gors aicina uz pirmo Latvijas Orķestru asociācijas festivālu

Easyget.lv, 10.10.2013. 13:52

Latvijas Orķestru asociācija (LOA) sadarbībā ar Latgales vēstniecību Gors rīko pirmo Latvijas Orķestru asociācijas festivālu, kas norisināsies no 25. Līdz 27. oktobrim Latgales vēstniecībā Gors jeb Austrumlatvijas koncertzālē Rēzeknē.

Pirmais Latvijas Orķestru asociācijas festivāls tiks atklāts ar koncertu Latgales vēstniecībā Gors 26. oktobrī plkst. 19, kurā skanēs atsevišķu orķestru koncertprogrammas. Savukārt festivāla noslēgumā 27. oktobrī plkst. 15 izskanēs LOA festivāla apvienotā orķestra koncerts. 25. oktobrī plkst. 18 norisināsies orķestru bezmaksas koncerti Viļānu un Ludzas mūzikas un mākslas skolā, kā arī Kārsavas kultūras namā.

Pirmajā Latvijas Orķestru asociācijas festivālā notiks arī orķestru meistarklases, kuras vadīs profesionāli un pieredzes bagāti diriģenti - Mārtiņš Bergs, Guntars Bernāts, Normunds Dreģis, Andris Vecumnieks un Boļeslavs Voļaks. Tiek plānots, ka festivālā un meistarklasēs piedalīsies vismaz 16 bērnu-jauniešu orķestri (apmēram 500 dalībnieki) no dažādām Latvijas pilsētām un novadiem.

Festivālā piedalīsies orķestri no visas Latvijas. Festivālā kā solisti kopā ar apvienotajiem orķestriem tiks aicināti uzstāties jaunie un daudzsološie Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas studenti: Madara Liepiņa (vijole), Māra Botmane (čells), Mikus Bāliņš (marimba) un Māris Evelons (mežrags).

Jaunā Rēzeknes koncertzāle kā festivāla norises vieta izvēlēta, lai aktualizētu pasākuma reģionālo aspektu, paplašinātu akadēmiskās mūzikas festivālu teritoriālās robežas, iepazīstinātu dažādu reģionu, pilsētu un mācību iestāžu orķestru dalībniekus ar jaunās akustiskās koncertzāles iespējām. Festivālā liela uzmanība tiks pievērsta bērnu-jauniešu orķestru repertuāra veidošanai, muzicēšanas kultūrai, latviešu komponistu mūzikas atskaņošanai un popularizēšanai.

Biļetes uz Pirmā Latvijas Orķestru asociācijas festivāla koncertiem 26. un 27. oktobrī iegādājamas „Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās visā Latvijā. Biļetes cena ir trīs lati (4,27 eiro), pērkot biļeti uz abiem Latvijas orķestru asociācijas festivāla koncertiem, tiek piemērota 20% atlaide.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV