Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Ar grandiozu koncertu noslēgsies festivāls Māksla+Komunikācija

Easyget.lv, 11.10.2013. 16:55

Festivāls Māksla+Komunikācija 2013 noslēgsies ar suģestīvām audiovizuālām performancēm un grandiozu elektroniskās mūzikas koncertu
Ar grandiozu koncertu noslēgsies festivāls Māksla+Komunikācija

Sestdien, 12. oktobrī, plkst. 19.00 Spīķeru koncertzālē norisināsies starptautiskā mediju kultūras festivāla “Māksla+Komunikācija’2013” grandiozais noslēguma concerts, kurā attiecības starp skaņu, telpu un attēlu no visdažādākajām perspektīvām risinās vairāki izcili starpdisciplināri mākslinieki un mūziķi no dažādām pasaules valstīm.

Koncerta īpašais viesis būs ievērojamais amerikāņu pianists, komponists un akordeonists Maikls Senšerijs (Michael Century) – mākslinieks, kurš izcili pārzina gan klasiskās, gan laikmetīgās mūzikas žanrus un improvizāciju. Komponista performances un kompozīcijas ir izskanējušas daudzos prominentos festivālos un koncertos Ziemeļamerikā un citviet pasaulē. Koncertā Spīķeru koncertzālē Senšerijs atskaņos savu kompozīciju “Within and Without” - skaņdarbu, kurā virtuoza un izteiksmīga akordeona spēle savijas ar enerģētiski piesātinātām elektroniskās mūzikas pulsācijām.

Pazīstamie kanādiešu elektroniskās mūzikas mākslinieki Metjū Bīdermans (Matthew Biederman) un Alens Tibols (Alain Thibault) audiovizuālajā performancē “Physical” akcentēs skaņas un attēla fizikalitāti. Tā būs iespēja ielūkoties uztveres robežzonās, pievēršoties skaņu un attēlu uztveres fizikālajai iedabai un izaicinot līdzšinējos priekšstatus par cilvēka maņu iedalījumu uztveres procesā. Performancē pielietotās tehnikas radīs neparastu pieredzi acīm un ausīm, izvirzot jautājumu: kur noris uztvere?
Viens no šī brīža aktuālākajiem britu elektroniskās mūzikas pārstāvjiem Teo Bērts (Theo Burt) 'dzīvajā' performancē “Tiling Sessions” ģenerēs unikālas mozaīkas – divdimensionālus telpiskus skaņu un krāsu algoritmus, kas no lēna audiovizuāla ritma pāriet impulsīvā progresijā. Šī digitālā performance radīta ar jaunas skaņu un video sistēmas palīdzību, kurā tiek izmantota automātiska, divdimensionāla rakstu veidošanas metode.

Pavisam citādu – poētiski intuitīvu un izsmalcināti ilustratīvu, skanējumu piedāvās itāļu izcelsmes šveiciešu skaņu mākslinieks Luka Forkuči (Luca Forcucci), kurš savos darbos bieži sapludina dzeju, deju, digitālas performances un arhitektūru, radot unikālu harmonisku veselumu. Koncertā mākslinieks atskaņos vienu no saviem jaunākajiem darbiem “Miglas taures” (Fog Horns)
Savukārt vienīgie koncerta dalībnieki no Latvijas – video mākslinieki Irīna Špičaka un Krišjānis Rijnieks un skaņu mākslinieks Platons Buravickis, plašākai publikai pirmo reizi prezentēs savu kopdarbu - savu kopdarbu – performanci “Metasfēra.”

Biļetes uz koncertu ir nopērkamas Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietās un internetā: http://www.bilesuparadize.lv/events/perf/6761. Biļetes cena: 7 Ls, studentiem, skolēniem un pensionāriem – 3,50 Ls. Biļetes uz koncertu būs iegādājamas arī koncerta norises vietā – Spīķeru koncertzālē – īsi pirms koncerta sākuma.

Vairāk informācijas par festivālu un koncertu: http://festival.rixc.lv

Foto: Matthew Biederman and Alain Thibault “Physical”. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV