Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Ufomammut Rīgā sniegs divu stundu koncertu ar masīvu videoinstalāciju

Easyget.lv, 14.10.2013. 18:35

Otrdien, 15. oktobrī, Rīgas klubā «Melnā Piektdiena» savas «Magickal Mastery Tour» ietveros uzstāsies itāļu psihedēliskā un «sludge» metāla vienība «Ufomammut», kura ar savu oriģinālo, reti kam līdzīgo mūziku priecēs mūsu klausītāju ausis un acis divu stundu garā koncertā.
Ufomammut Rīgā sniegs divu stundu koncertu ar masīvu videoinstalāciju

«Ufomammut» ir viena no Itālijas oriģinālākajām grupām: ņemot pamatu no septiņdesmito gadu psihedēlijas mūzikas «Pink Floyd» stilā, itāļi to ir padarījuši smagāku līdz moderno «sludge» grupu skanējumam (šis žanrs latviski bieži vien tiek tulkots kā «zaņķis vai «zampa»), pamājot ar galvu arīdzan «stoner doom» virzienā. Itāļu mūzika ir smaga, zema, lipīga un skaista, ar mistikas piedevu. Tās daudzos slāņus un skanējuma elementus veido un atskaņo vien trīs dalībnieki: Poia (ģitāras un efekti), Urlo (vokāls, bass, taustiņi) un Vita (bungas).

«Ufomammut» iespaidīgos priekšnesumus vēl vairāk spēcina vizuālie efekti un videonoformējums. Tā dēļ grupas dalībnieki ir pieprasīti arī kā vizuālie mākslinieki, kuri tiek aicināti veidot atmosfēru arī citu rokmūziķu koncertos — šādos gadījumos «Ufomammut» dalībnieki, vajadzības gadījumā pieaicinot palīgus, startē zem nosaukuma «Malleus Rock Art». Šī mākslas studija arī veido un drukā albumu noformējumus, filmē klipus un koncertus.

Itāļi ir bijuši ļoti ražīgi, tūrējot pa Eiropu un Ameriku, izlaižot astoņus pilnmetrāžas ierakstus, neskaitot vēl vismaz trīs DVD. No tiem pēdējie divi albumi — «ORO: Opus Primum» un «ORO: Opus Alter» — iznāca abi reizē pagājušogad. Eiropā viņu izdevējs ir «Supernatural Cat», kamēr Ziemeļamerikā — kulta leibls «Neurot Recordings», kuru izveidojuši un vada grupas «Neurosis» dalībnieki, hārdkora un postmetāla pamatlicēji.

Kā iesildītāji uz skatuves kāps pašmāju «9Horizon», kuri pirms vairākiem gadiem izdevuši kritiķu augstu vērtētu debijas CD «Enstartend», un «9Horizon» uzstāšanās notiek pietiekami reti, lai katra tiktu gaidīta ar īpašu interesi. Sākuši kā kolektīvu «Tesa» un «Solaris» blakusprojekts, «9Horizon» ir evolucionējuši tālu prom no sava sākotnējā skanējuma un turpina virzīties iekšā nezināmajā ar katru jaunu dziesmu. Bez viņiem kā iesildītāji būs dzirdami arī Igaunijas ilggadīgākais un stabilākais industriālā metāla kolektīvs «Pedigree». Klubs būs atvērts no plkst. 19:00, koncerta sākums - plkst. 20:00.

Biļetes iepriekšpārdošanā — 7 lati, koncerta dienā dārgāk. http://www.bilesuparadize.lv/events/event/30551

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV