Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Koncertu ciklu skolu jaunatnei „Mūzika Tev” ieskandinās „Ritma festivāls”

Easyget.lv, 15.10.2013. 10:39

„Latvijas Koncerti” jaunajā mācību gadā skolu jaunatnei no 1. līdz 12. klasei piedāvā aizraujošu muzikālu ceļojumu, kas sāksies 16. oktobrī un noslēgsies 24. Aprīlī, informē Rinta Bružēvica.

Koncertos Rīgas Kongresu namā un Lielajā Ģildē skolēnus gaida tikšanās ar mūziķiem Goran Goru, Martu-Kristiānu Kalniņu, Ievu Paršu, Ditu Krenbergu, Laimu Jansoni, „Iļģiem”, „Zelta sietiņu”, Sinfonietta Rīga, grupām „Tumsa”, Latvian Voices, „Pulsa efekts” u.c.

16. oktobrī Lielo ģildi pieskandinās visdažādākie mūzikas ritmi programmā „Ritma festivāls”, sākot no ritma paraugiem klasiskajā mūzikā un finišējot rokmūzikas ritmos. Koncertam īpašus akcentus piešķirs deju grupa „Ritms” un apvienība „Pulsa efekts”. Līdzās pieaugušajiem māksliniekiem uzstāsies arī Em. Dārziņa un Rīgas Doma kora skolas audzēkņi.

17.oktobrī vidusskolēni klausīsies programmu „Vētrainie mīlas stāsti un baroks.” Vivaldi un Hendeļa mūzika, baroka deja un skanīgo balsu īpašnieki Sergejs Jēgers un Evija Martinsone jauniešus aizvedīs muzikālā ceļojumā laikā, kad mākslā dominēja krāšņums, monumentalitāte un dekoratīvisms.

Karina Bērziņa, koncertu cikla „Mūzika Tev” producente: „ Apzināti savus koncertus veidojam žanriski un saturiski ļoti daudzveidīgus. Priecājamies, ka katram mūsu klausītājam mācību gada garumā ir iespēja iepazīt tik bezgala bagāto mūzikas pasauli ļoti plašā griezumā. Bet, pats galvenais,- mūsu koncertos piedalās lieliski mākslinieki, un bērni to ļoti labi prot novērtēt. Vairāk kārt pat bijis tā, ka pēc koncerta skolēni nāk pie mums un interesējas, kur mācīties un kādu mūzikas instrumentu izvēlēties, kā iesaistīties, teiksim, mūsdienu dejas grupā, kura piedalījusies koncertā. Joprojām skaidri apzināmies, ka mūzikai ir ļoti liela loma cilvēka personības veidošanā, tāpēc aicinām ikvienu skolēnu kļūt par cikla „Mūzika Tev” klausītāju.”

Abonementu uz koncertu ciklu skolu jaunatnei „Mūzika Tev” var rezervēt pa tālruni 26698338 (Krista Vītola). Abonementa cena vienai personai 12 lati. Abonementus var iegādāties „Biļešu paradīzes” kasēs.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV