Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

LNSO Frankfurtē atklās Eiropas kultūras dienas

Easyget.lv, 16.10.2013. 10:24

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) devies uz Frankfurti, lai 16. oktobrī atklātu Eiropas Centrālās bankas rīkotās Eiropas kultūras dienas, kas šogad veltītas Latvijai un kur mēneša laikā paredzēta mūsu valsts kultūras vērtību rādīšana. Pārstāvēto kultūras jomu skaitā ir mūzika, literatūra, teātris, fotogrāfija, kino, arhitektūra, kā arī programma bērniem.
LNSO Frankfurtē atklās Eiropas kultūras dienas

Kultūras dienu atklāšanas koncertā muzicēs Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, Valsts Akadēmiskais koris “Latvija”, diriģents Ainārs Rubiķis un spožie jaunās paaudzes instrumentālisti - vijolniece Baiba Skride un pianists Reinis Zariņš. Klausītāji dosies latviešu mūzikas piepildītā ceļojumā no Emīla Dārziņa “Melanholiskā valša” un Pētera Barisona “Latvju rapsodijas” ar virtuozā latviešu pianista Reiņa Zariņa solo cauri “Introdukcijai un Rondo capriccioso” pasaulslavenās vijolnieces Baibas Skrides interpretācijā līdz Valsts akadēmiskā kora “Latvija” sniegumam Ērika Ešenvalda, Aldoņa Kalniņa un Jāzepa Vītola a cappella kordziesmās. Baiba Skride būs soliste Kamila Sensānsa slavenajā “Introdukcijā un rondo capriccioso”, savukārt par Riharda Vāgnera Rīgā pavadītajiem gadiem atgādinās operas “Rienci” uvertīra. Koncerta “saldēdiens” - Latvijas komponista Riharda Dubras monumentālais godinājums Kungam Te Deum, kas saņēmis Lielo mūzikas balvu 2003. Tas ir iespaidīgs jaunromantisma garā ieturēts sakrāls vokālinstrumentāls darbs, un tieši Frankfurtē notiks šī lieliskā opusa otrās redakcijas pasaules pirmatskaņojums.

Atdādinām, ka Rīgas klausītājiem šī koncerta programma būs dzirdama 18. oktobra vakarā Lielajā ģildē. Pirms koncerta no plkst. 18.00 Lielās ģildes Baltajā zālē koncerta apmeklētājiem būs iespēja kopā ar LNSO māksliniecisko padomnieku Andri Vecumnieku un mūzikas žurnālistu Orestu Silabriedi piedalīties sarunā par vērtībām – latviskām, aizejošām, jaunatgūtām, kā arī par šo vērtību transformācijām jaunā kvalitātē.

Biļetes pieejamas Lielās ģildes biļešu kasē, “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās un www.bilesuparadize.lv.

Foto: Ainārs Rubiķis. Foto (c) Jānis Porietis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV