Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Laikmetīgajās veļu dzīrēs - uguns spļāvēji, teātris un mūzika

Easyget.lv, 16.10.2013. 17:56

Atsaucoties vilku gaudošanai, Totaldobže mākslas centrā 31. oktobrī norisināsies Veļu dzīres.
Laikmetīgajās veļu dzīrēs - uguns spļāvēji, teātris un mūzika

Tieši vilku gaudošana latviešu folklorā liecina par Veļu laika sākšanos, kas tradicionāli svinēts no Miķeļiem 29. septembrī līdz Mārtiņiem 10.novembrī. Totaldobže apmeklētājiem piedāvās Veļu laika laikmetīgo versiju – Veļu dzīres.

Veļu dzīrēs Totaldobžē piedalīsies aktieri Ance Muižniece, Laura Atelsone, Uldis Siliņš, kas izspēlēs Morisa Māterlinka stāstu „Aglavena un Selizeta” Ingas Gailes režijā. Izrāde par bailēm no nāves, iekāres, par mīlestību, kas spēj upurēt iekāri mīļotā cilvēka labā. Iestudējums tapis Latvijas Kultūras Akadēmijas jauno režisoru festivāla „Patriarha rudens” ietvaros. Izrādes sākums plkst. 19.30, 3.stāva mazajā zālē.

Plkst. 21.00 galdā tiks likta Totaldobže virtuves ugunszupa. DJ Pēteris Ozols piemetīs zupai kādu šķipsnu latviešu mūzikas no savām vinila platēm, bet plkst. 21.30 mākslas centra 1. stāva koncertzālē uzstāsies četru puišu–melomānu grupa „Treeeye” un vīdžejs ar vizualizācijām par veļu tēmu.

Pirms ļauties nevaldāmām dejām pie atraktīvās „Gapoljeri” mūzikas, plkst. 23.00 grupu iesildīs uguns spļāvēji un citu disciplīnu mākslinieki.

Kad miesa un gars būs pabaroti, Veļu dzīru noslēgumā Totaldobže mākslas centrs piedāvā ballīti līdz pēdējam velim jeb rīta gaismai, 3.stāva mazajā zālē DJ Duckee mūzikas pavadījumā.

Vakara sākums plkst.19.00. Ieejas maksa pasākumā – 5 Ls vai 3Ls (daloties ar akcijas plakāta attēlu Totaldobže facebook lapā).

Vairāk informācijas: www.totaldobze.com

Foto: Gapoljeri. Foto (c) Kristiāns Kažmers

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV