Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Pieneņu vīns laiž klajā pirmo 360 grādu panorāmas mūzikas video Latvijā

Easyget.lv, 17.10.2013. 14:27

Grupas Pieneņu vīns videoklips dziesmai “Stop”, kas ir pirmais 360 grādu panorāmas muzikālais video Latvijā, būs pieejams no 18. oktobra.
Pieneņu vīns laiž klajā pirmo 360 grādu panorāmas mūzikas video Latvijā

Galerijas:

Videoklipa filmēšana notika Rīgas cirka arēnā. #STOP360 kļuvis par līdz šim lielāko grupas digitālo projektu.

Līdzīgi projekti pasaulē ir daži desmiti, bet Latvijā šis ir pirmais, līdz ar to filmēšanas grupai nācās izgudrot jaunus tehniskus un kreatīvus risinājumus. Video tika uzņemts ar 5 GoPro Hero3 kamerām un pašu konstruēto statīvu, bet rādīts ar franču uzņēmuma Kolor licencēto pleijeri. Kolor, kas šobrīd ir pasaules līderis programmu aprīkojuma un 360 grādu video filmēšanas un demonstrēšanas ierīču izstrādes jomā, ar entuziasmu atbalstījis grupas Pieneņu vīns ideju.

“Šis bija viens no maniem tehniski interesantākiem un organizatoriski vērienīgākiem projektiem. Pārsteidza tas, ka, neskatoties uz milzīgu spriedzi un cilvēku skaitu – mēs filmējām ap 100 cilvēkiem, viss izdevās pat labāk nekā bijām paredzējuši,” saka STOP360 režisors un post-production speciālists Vadims Kožins

“Galvenais projekta uzdevums bija izdomāt vairākus īsus stāstus un caurvīt tos gan savā starpā, gan arī telpiski arēnā – tā, lai katra vieta būtu piepildīta un katram skatītājam rastos pilnīgs klātbūtnes efekts. Ikvienam skatītājam video būs citādāks atkarībā no tā, kādā rakursā to skatīsies,” saka projekta idejas līdzautore, scenāriste un grupas soliste Evilena Protektore. “Viena no lielākām panākumu atslēgām bija draugu iesaiste: izrādās, mūziķi, muzeju direktori, politiķi, ekonomisti, viesnīcu administratori, mākslinieki, žurnālisti, producenti, floristi, akrobāti un banku darbinieki spēj lieliski improvizēt,” saka idejas līdzautore un producente Aleksandra Line.

Video būs pieejams no 18. oktobra plkst. 12.00 grupas mājaslapā www.pienenuvins.lv/stop360/

Foto: Grupas Pieneņu vīns videoklipa tapšana. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV