Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Vinila plašu pārdošanas apjomi turpina augt

Atis Žagars, 18.10.2013. 12:00

Pārdoto vinila plašu apjoms Lielbritānijā šogad bijis lielākais pēdējos desmit gados
Vinila plašu pārdošanas apjomi turpina augt

Oficiālā topu kompānija (Official Chart Company), kas apkopo datus par mūzikas tirdzniecību Lielbritānijā, ziņo, ka vinila plašu pārdošanas apjoms šogad bijis augstākais kopš 2003.gada. Lielākie panākumi bijuši Daft Punk albumam „Random Access Memories” un pavisam nesen izdotajam Arctic Monkeys piektajam albumam „AM”. Kopumā šogad Lielbritānijā pārdoti vairāk nekā 500 tūkstoši vinila plašu. Jau ilgāku laiku gadu no gada vērojams plašu pārdošanas pieaugums, un tagad vinila formāts veido gandrīz vienu procentu no kopējā pārdotās mūzikas daudzuma. Piemēram, 2007.gadā vinils aizņēma tikai 0,1 procentu no kopējā mūzikas tirgus.

„Vinila plates ir atkal topā,” norāda Britu mūzikas industrijas pārstāvis Džefs Teilors. „Tās piedzīvo acīmredzamu renesansi un vairs nav tikai kaislīgu melomānu izvēle. Lai arī tas ir mazs procents no kopējā tirgus, vinila pārdošanas apjomi aug strauji, un arvien jauni klausītāji atklāj skaņuplašu priekšrocības – skaisto noformējumu un unikālo skaņu. Tā kā mēs vēl gaidām iznākam Arcade Fire albumu, domāju, ka līdz Ziemassvētkiem pārdošanas apjomi vēl augs,” piebilst Teilors.

Šī gada 10 pārdotākie albumi Lielbritānijā vinila plašu formātā:

  1. Daft Punk – 'Random Access Memories'
  2. Arctic Monkeys – 'AM'
  3. David Bowie – 'The Next Day'
  4. Boards Of Canada – 'Tomorrow's Harvest'
  5. Queens Of The Stone Age – '... Like Clockwork'
  6. Atoms For Peace – 'Amok'
  7. Vampire Weekend – 'Modern Vampires Of The City'
  8. The National – 'Trouble Will Find Me'
  9. Nick Cave and The Bad Seeds – 'Push The Sky Away'
  10. Black Sabbath – '13'

Foto (c) flickr.com/Stéfan

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV