Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Beidzot izdota Moriseja autobiogrāfija

Atis Žagars, 18.10.2013. 15:00

Pēc lielas epopejas ap izdošanas datumiem un domstarpībām ar izdevējiem par tās saturu ceturtdien beidzot klajā nākusi nereti skandalozā mūziķa, bijušās grupas The Smiths līdera Moriseja autobiogrāfija.
Beidzot izdota Moriseja autobiogrāfija

Kā jau bija gaidāms, tajā aizskarti daudzi interesanti temati – gan emocionālā The Smiths izjukšana, gan Moriseja naids pret preses pārstāvjiem, gan bērnība (izrādās, mūziķis trenējies vieglatlētikā), gan cīņa ar klīnisku depresiju, gan arī mūziķa privātā dzīve, kas līdz šim bijusi ar vislielāko noslēpumainības plīvuru apvīta.

Grāmatā Morisejs atklāj, ka viņa pirmās nopietnās attiecības bijušas ar kādu vīrieti vārdā Džeiks Ouvens Volters. Tas noticis deviņdesmitajos gados, jau pēc The Smiths izjukšanas. „Pirmoreiz manā mūžā es piedzīvoju, ka „es” pārtop par „mēs”,” raksta Morisejs. Lai gan dziedātājs tieši neatklāj, vai viņam bijušas intīmas attiecības ar šo cilvēku, turpat seko atmiņas par pavadītu laiku dažādos viesnīcas numuros, tējas dzeršana vannā un kāds gadījums lidostā, kad uz sievietes jautājumu, vai abi ir brāļi vai mīļākie, Morisejs atbildējis: „Vai brāļi nevar būt arī mīļākie?”

Moriseja grāmata nebūtu iedomājam arī bez dusmu izvirdumiem. Tiek stāstīts par nedraudzīgajām attiecībām ar ierakstu kompāniju Rough Trade, kuras dibinātājam Džefam Travisam tikuši diezgan piparoti epiteti. Tāpat vesela nodaļa – 50 lappuses! – veltīta 1996.gada tiesas lēmumam, kura rezultātā The Smiths bundzinieks Maiks Džoiss tika pie 25 procentiem grupas ienākumu. Piemēram, šīs prāvas tiesnesi Morisejs nodēvējis par „blusu, kas meklē suni”. Arī NME žurnālisti tikuši pie savas devas – mūziķis uzskata, ka populārais britu mūzikas žurnāls bija izplānojis konspirāciju, lai sagrautu viņa karjeru. Par NME žurnālisti Džūliju Bērčilu Morsejs izsakās šādi: „Es būšu pagodināts ierasties uz viņas bērēm.”

Nav informācijas, kad Moriseja autobiogrāfija („Autobiography”, 480lpp, izdevējs Penguin Classic) parādīsies Latvijas grāmatnīcu plauktos, bet to var pasūtīt interneta veikalos, piemēram, Amazon.co.uk jau šobrīd.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV