Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Ilonas Bageles monoizrāde "Cantando y amando" Siguldā

Easyget.lv, 21.10.2013. 14:01

Sestdien, 26. oktobrī, plkst. 18:00 koncertzālē "Baltais flīģelis" skanēs Latvijas Nacionālās operas solistes, šī gada jubilāres Ilonas Bageles monoizrāde „Cantando y Amando”, informē koncertzāles vadītāja Inese Zagorska.
Ilonas Bageles monoizrāde "Cantando y amando" Siguldā

Latvijas Nacionālās operas soliste, mecosoprāns Ilona Bagele ievērību guvusi ne vien kā operas soliste, bet arī kā spilgta džeza un populārās mūzikas interprete. Astora Pjacollas fascinējošā mūzika un Ilonas Bageles balss, pavadošo mūziķu azarts un virtuozitāte, kā arī foto projekcijās tvertā sajūta uzbur īsto Argentīnas tango, izdzīvotu mūzikā. Izrāde ir ieguvusi 2012.gada Latvijas Lielās Mūzikas balvu nominācijā Gada uzvedums. 

„Tango ir pilsētas nakts auglis ar bohēmas smaržu - bezmiega nakšu klejojumi pa nomalēm, ostu, bāri, kafejnīcas, mūzika un mīlestība. Viss, ko cilvēki dara, kad viņiem nenāk miegs," intervijā žurnālam Rīgas Laiks teicis Orasio Ferrers, ko dzimtenē dēvē par Argentīnas Šekspīru, bet Latvijā pazīst kā Astora Pjacollas dziesmu vārdu autoru. „Es teiktu, ka tango ir kā gaisa skūpsts, kas tiešā veidā nekad nesasniedz adresātu."

Mūzikas un sajūtu izrāde "Cantando y amando" ir ceļojums vēsturē un cilvēka dvēselē. Kaismīgas atklāsmes un spēcīgas enerģijas piepildītais Ilonas Bageles tēls ir dziļi atmiņā paliekošs. Izrādes idejas autore, dziedātāja Ilona Bagele stāsta: "Tās ir dziesmas par cilvēka dvēseli, iekšējo pasauli un asociācijām. Mēģinu visām dziesmām pielikt savu noskaņu, kā tajā konkrētajā mirklī to jūtu.”

Astora Pjacollas mūzika skanēs izcilā argentīniešu izcelsmes Brodveja pianista un tango interpreta Fernando Marzana speciāli šai izrādei un instrumentu sastāvam veidotā aranžējumā, kuru atskaņos pieredzējuši skatuves mākslinieki - pianiste Ilze Ozoliņa, vijolniece Svetlana Okuņa, čelliste Inga Sunepa, akordeoniste Inita Āboliņa, saksofonists Oskars Petrauskis, kontrabasists Mareks Auziņš un sitaminstrumentālists Ivars Kalniņš.

Izrādes režisore Elita Bukovska. Videomāksliniece Katrīna Neiburga.

Biļetes: koncertzāles “Baltais flīģelis” kasē darba dienās 10.00 –18.00 kases tālrunis 67974787, "Biļešu Paradīze" tirdzniecības vietās, www.bilesuparadize.lv. Rezervētās biļetes izpirkt ne vēlāk kā trīs dienas pirms koncerta.

Foto: Ilonas Bageles monoizrāde "Cantando y amando". Foto (c) Gunārs Janaitis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV