Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Mainīti Eirovīzijas Nacionālās atlases pusfināla un fināla datumi

Easyget.lv, 22.10.2013. 08:39

Iepriekš plānoto 18. un 19. janvāra vietā pusfināls noritēs 1. un 2. februārī, savukārt fināls no 1. februāra pārcelts uz 22. februāri
Mainīti Eirovīzijas Nacionālās atlases pusfināla un fināla datumi

Tā kā nākamais gads Latvijai ir piesātināts ar būtiskiem notikumiem un Latvijas Televīzijas pienākums ir tos atspoguļot maksimāli kvalitatīvi un sabalansēti, lai skatītāji būtu informēti un neko no tiem nepalaistu garām, pieņemts lēmums mainīt 2014. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa Nacionālās atlases pusfināla un fināla datumus. Iepriekš plānoto 18. un 19. janvāra vietā pusfināls noritēs 1. un 2. februārī, savukārt fināls no 1. februāra pārcelts uz 22. Februāri, informē LTV pārstāve Laura Brokāne.

Izvērtējot Starptautiskā dziesmu konkursa Eirovīzija pagājušā gada pieredzi, pēc ilgām diskusijām Latvijas Televīzijas vadība ir nolēmusi mainīt konkursa pusfināla un fināla datumus. „Maiņa ļaus konkursa norisi maksimāli kvalitatīvi atspoguļot Latvijas skatītājiem, kā arī labāk sagatavoties konkursa pārraides tehniskajam procesam. Jau 2014. gada pirmā diena nes jaunas valūtas – eiro - ieviešanu, kam seko mūsu valsts galvaspilsētas Rīgas lielais notikums – „Rīga - 2014”, kā arī Ziemas Olimpiskās spēles Sočos, kur aktīvi plāno piedalīties arī Latvijas sportisti,” komentē VSIA „Latvijas Televīzija” valdes loceklis un programmu attīstības vadītājs Sergejs Ņesterovs, turpinot, ka tik plaša un svarīga notikuma kā Eirovīzijas Nacionālās atlases filmēšana prasa īpašu sagatavotību un, noslēdzoties vienam apjomīgam pasākumam, nepieciešams kaut neliels laiks, lai tehniski augstā kvalitātē nodrošinātu nākamā pasākuma filmēšanu.

„Esam patiesi iepriecināti, ka mūsu lēmumu pēc skaidrojumu saņemšanas ir akceptējuši un atbalstījuši arī mūsu būtiskākie sadarbības partneri, arī rūpējoties, lai Eirovīzija būtu pieejama skatītājam maksimāli ērtā laikā. Esam pārliecināti, ka šis lēmums Latvijas Televīzijai ļaus pildīt sabiedriskā medija funkciju un maksimāli plaši nodrošināt konkursa pieejamību visiem Latvijas iedzīvotājiem,” skaidro S. Ņesterovs, uzsverot, ka televīzijas skatītāji būs ieguvēji, jo viņam nebūs līdztekus Eirovīzijai jālaiž garām kāds cits ne mazāk būtisks notikums.

Kā ziņojām, Eirovīzijas dziesmu konkursa Nacionālās atlases "Dziesma 2014" autori tiek aicināti savas dziesmas iesniegt līdz 20. novembrim. Konkursa sauklis arī šogad būs "Piecel kājās Eiropu!", bet šoreiz dziesmas tiks gaidītas tikai no Latvijas autoriem. Pusfinālā iekļuvušās 24 dziesmas tiks paziņotas preses konferencē 2.decembrī. Konkursa nolikums un pieteikšanās anketa atrodama mājas lapā www.ltv.lv/lv/eirovizija/sadaljas/pieteikshanas/.

Starptautiskais konkurss „Eirovīzija 2014” nākamgad notiks Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā – pusfināli 6. un 8.maijā, bet fināls 10.maijā. Visas minētās konkursa kārtas - gan Nacionālā atlases pusfināli un fināli, gan starptautiskais konkurss - būs vērojami tiešraidēs LTV1 un www.ltv.lv mājas lapā.

Eirovīzijas dziesmu konkursa Nacionālo atlasi Latvijas Televīzija arī šogad organizē sadarbībā ar Ventspils pilsētu, kas jau četrpadsmito gadu sniedz neatsveramu atbalstu Starptautiskā dziesmu konkursa rīkošanā, kas ir ļoti nozīmīgs Latvijas mūziķiem un visai sabiedrībai.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV