Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Jaunumi ierakstu jomā - Best Coast un DJ Rashad

Atis Žagars, 23.10.2013. 10:46

Šonedēļ mūzikas ierakstu veikalu plauktus papildina DJ Rashad, Raiena Hemsvorta un grupu Future Of The Left, Poliça un Best Coast jaunākie albumi.
Jaunumi ierakstu jomā - Best Coast un DJ Rashad

Future Of The Left – „How to Stop Your Brain in an Accident” [Prescriptions]

Mūzikas apskatnieki Lielbritānijā šonedēļ augstākās atzīmes dāvājuši Kārdifas post-hardcore apvienības Future of the Left ceturtajam studijas ierakstam „How To Stop Your Brain in an Accident”. Pēc aiziešanas no grupas Mclusky Future of the Left 2005.gada vasarā izveidoja Velsas mūziķis Endijs Falkuss. Jau ar pirmajiem ierakstiem grupa izpelnījās kritiķu mīlestību, pateicoties raupjajam un alternatīvajam skanējumam. Arī savā jaunākajā albumā, ko dažs britu mūzikas medijs sauc par Future of the Left labāko karjerā, grupa ir tieša, agresīva un enerģiska.

DJ Rashad – „Double Cup” [Hyperdub]

Tikmēr par nedēļas labāko elektroniskās mūzikas albumu parūpējies Čikāgas producents Rašads Hārdens jeb DJ Rashad. Londonas leibls Hyperdub, kura vadītājs Kode9 pērn pabija Latvijā festivāla „Skaņu Mežs” ietvaros, jau sen neprasa komentārus (atliek vien pieminēt maģisko Burial vārdu), un DJ Rashad ir spēcīgs papildinājums viņu sastāvam. „Double Cup” slengā apzīmē kokteili, kura sastāvdaļas ir kodeīns un sprite. Tas labi noder raksturojot šo plati, kas būdama atslābinoša un relaksējoša, vienlaikus burbuļo un ievelk pilnīgi citā pasaulē. Brīžiem šķiet, ka šis ir kāds sen nedzirdēts astoņdesmito gadu beigu hip-hop/break-beat ieraksts, bet brīžiem, piemēram, tituldziesmā vai „Acid Bit” rodas sajūta, ka atrodies 1996.gada Love Parade.

Ryan Hemsworth – „Guilt Trips” [Last Gang]

Lai arī Kanādas dīdžejs un producents Raiens Hemsvorts izdod ierakstus jau vismaz trīs gadus, par viņu plašāk sāka runāt pērn, kad iznāca ļoti veiksmīgais EP „Lost Words” un sekoja remiksi tādām zvaigznēm kā Frank Ocean, Cat Power, Lana Del Ray u.c. „Guilt Trips” ir viņa oficiālais pirmais albums, kas apvieno jaunākās r’n’b tendences ar hip-hop un deju mūzikas ritmisko struktūru, piedaloties vairākiem viesvokālistiem, tai skaitā arī Baths, kas iedziedājis skaistāko, bet diemžēl īsāko albuma darbu „Still Cold”. Tāpat starp spožākajiem albuma mirkļiem jāpiemin instrumentālais „Ryan Must Be Destroyed”, kas izklausās pēc AraabMuzik remiksa kādam M83 gabalam.

Poliça – “Shulamith” [Memphis Industries]

Pēc ļoti veiksmīgā pērnā gada debijas ieraksta „Give You The Ghost” šonedēļ turpinājumu laidis klajā arī Minesotas synth-pop kolektīvs Polica. Jau tā pirmie singli, jo īpaši sintētiskais „Chain My Name”, norādīja, ka Polica paplašina savu skanējumu. „Shulamith” joprojām netrūkst sapņainas un sentimenta vai skumju pilnas melodijas, bet daudz biežāk ieskanas spalgāki sintezatori un pat nu-r’n’b nianses.

Best Coast – „Fade Away” EP [Jewel City]

Kamēr Losandželosas garāžroka un sērfpopa duets Beast Coast gatavojas trešajam pilnajam studijas albumam (to paredzēts izdot nākamgad), šonedēļ tika izdots septiņu dziesmu mini albums „Fade Away”. Diez vai tas atnesīs jaunus fanus Betijai Kosentino un viņas slavenajam kaķim, bet, visticamāk, neliks vilties jau esošajiem cienītājiem. Lipīgās melodijas un sērf-popa saknes šeit papildinātas ar deviņdesmito gadu post-grunge skanējumu, piemēram, dziesmā „Fear of My Identity”.

Vēl šonedēļ:

Warp Records iepriecina Boards of Canada fanus (un viņu radus, kas laicīgi sāk domāt par Ziemassvētku dāvanām), pārizdodot dueta pirmos trīs albumus vinila formātā. Leģendārais Sīrijas dub/folk mūziķis Omārs Suleimans izdevis jaunu albumu „Wenu Wenu”, ko producējis pats Kīrans Hebdens jeb Four Tet. Tāpat veikalu plauktos šonedēļ nonācis heavy-metal veterānu Motorhead divdesmit pirmais albums „Aftershock”.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV