Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Totaldobže mākslas centrā - pašmāju un ārzemju grupu koncerti

Easyget.lv, 23.10.2013. 14:41 | komentāri (1)

Ceturtdien un sestdien uz Totaldobže mākslas centra skatuves kāps pašmāju mūziķu apvienības “Bērnības Milicija” un “Starmetis” un divas meiteņu grupas no Zviedrijas.
Totaldobže mākslas centrā - pašmāju un ārzemju grupu koncerti

24. oktobrī no 21.00 mākslas centrs Totaldobže rībēs indie mūzikas harmonijās - rudens koncertu sesiju uzsāks apvienība “Bērnības Milicija” un Cēsu kolektīvs “Starmetis”.

Bērnības Milicija vairāk nekā 10 gadus ilgajā darbības laikā iekarojusi stabilu vietu Latvijas neatkarīgās mūzikas mīļotāju sirdīs. Sekojot diviem pilnapjoma albumiem - "Mūzika dejām" un "Naktī guļot uz muguras" - un 2011. gada mazalbumam "Nevieta", kas iezīmēja jaunu posmu grupas attīstībā, šī gada sākumā klajā nāca grupas trešais studijas albums "Dzeriet van Hutena Kakao!", kurš klausītājam sniedz spēcīgu audiālu un emocionālu pārdzīvojumu, kas vēl spilgtāk jūtams, klausoties grupas uzstāšanos klātienē. Gluži tāpat kā mūzika, ko Bērnības Milicija izpilda, arī gupas koncerti raksturojami kā dinamiski, emocionāli un patiesi. Bērnības Milicija ir Juris Simanovičs, Filips Derums, Aiga Upiniece un Aigars Valdmanis.

Grupa Starmetis plašāku atpazīstamību ieguva, 2011. gadā pārliecinoši uzvarot Latvijas Universitātes jauno grupu konkursā Hadrons. Apvienība, kombinējot spēcīgas basa līnijas ar specifiskiem sintezatora efektiem, repetitīviem ģitāru rifiem un ritmisku elektrisko bungu skanējumu, rada mūziku, kas rada asociācijas ar astoņdesmito gadu estētiku, taču arvien ir unikāla un mūsdienīga. 24. oktobrī Starmeti dzirdēsim oriģinālsastāvā - uz skatuves kāps Ilze Nīmane, Andris Tereško, Maksimilians Biezais un Līga Krieviņa.

Ieejas maksa - Ls 3, Ls 2 - daloties ar pasākuma plakātu Facebook.

26. oktobrī Totaldobže mākslas centrs piedāvā grupu “Vulkano” un “The Haggish Moue” koncertu. Abi ir meiteņu dueti no Stokholmas un abiem kolektīviem šogad ir izdoti debijas albumi.

Kolektīvs “Vulkano” ir radies, atdaloties divām mūziķēm no piecu meiteņu grupas “Those Dancing Days”, kuras pirmsākumi meklējami 2005. gadā, kad meitenes vēl mācījās vienā no “alternatīvā” Stokholmas rajona Nacka skolām. 2007. gadā grupa “Those Dancing Days” nokļuva britu producentu rokās, ar kuru palīdzību meitenes ienāca britu mūzikas tirgū, kur viņas sāka dēvēt par “northern soul” (ziemeļu dvēsele), kas apvieno sešdesmito gadu bezrūpību ar britu indie un zviedru pop sakausējumu. MTV Europe Music Awards nominācija 2007. gadā tiek minēta kā viena no grupas augstākajiem sasniegumiem. Pēdējā, 2011. gadā izdotā, albuma klipa youtube apmeklējums ir pārsniedzis 1 miljonu. Neskatoties uz sasniegto popularitāti, divas no grupas mūziķēm nolēma mainīt muzicēšanas stilistiku un šogad dibināja “Vulkano”, nodēvējot jaundibināto duetu par mežonīgajām un nepaklausīgajām jaunākajām “Those Dancing Days” māsām. Iespējams, ka tieši britu mūzikas tirgus iekarošana pamodinājuši meitenēs “Vulkano”.

Gados jaunās, bet mūzikas jomā pieredzējušās zviedrietes Rīgā ieradīsies uzreiz pēc koncerttūres Lielbritānijā, kur viņas ar savu debijas albumu uzstājās kopā ar Kate Nash.

Meiteņu duets “The Haggish Moue” ir izsmalcināts un saulains synthpop, kādu Latvijā ļoti reti kad iespējams dzirdēt dzīvajā izpildījumā.

Koncerts sāksies 22.00 ar “The Haggish Moue”. “Vulkano” uzstāšanās paredzēta 23.30. Pēc grupām deju mūziku spēlēs Ģirts Reiniks un Artūrs Mednis (Jaffa Riga).

Ieejas maksa koncertā ir Ls 5 vai 5 dobžiki, savukārt tikai Ls 3 – daloties ar pasākuma plakātu Facebook.

Pasākumos par gardiem un karstiem dzērieniem gādās kafejnīca “Ēst un paēst no Austrumiem uz Rietumiem”.

Foto: Vulkano. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV