Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Rihards Zaļupe un vokālā grupa Anima Solla sniegs bezmaksas koncertu Kaņepes Kultūras centrā

Easyget.lv, 23.10.2013. 22:16

29. oktobrī Kaņepes Kultūras centrā vokālā grupa Anima Solla un sitaminstrumentālists Rihards Zaļupe aicina uz cikla "Lietus meža dziesmas" atskaņojumu.
Rihards Zaļupe un vokālā grupa Anima Solla sniegs bezmaksas koncertu Kaņepes Kultūras centrā

Enerģijas un burvestības pilno skaņdarbu vokālajam ansamblim rakstījis pats perkusiju meistars.

Milzīgam ksilofonam līdzīgais instruments marimba, lietus koks – indiāņu rituālās mūzikas instruments, elektroniskās skaņas un Anima Solla dziedātāju balsis vienosies mutuļojošā lietus izsaukšanas un dzīvības pielūgsmes rituālā. Koncertā skanēs arī mūsdienu latviešu komponistu oriģināldarbi ar latviešu tautasdziesmu vārdiem.

Anima Solla dziedātājas mūzikā meklē patiesumu un savdabību. Atskaņo mūsdienu komponistu oriģināldarbus, tostarp garīgo un latviešu folklorā sakņotu mūziku. Dziedātāju draudzība un rūpīgais darbs Mārītes Puriņas vadībā, ļauj grupu saukt par Latvijas labāko vokālo ansambli – šogad iegūta Dziesmu un deju svētku Lielā balva, kā arī pirmā vieta pusprofesionālo vokālo ansambļu konkurencē. Uzstāšanās Kaņepes kultūras centrā ir Anima Solla 15 gadu jubilejas koncertu priekšvēstnesis.

Rihards Zaļupe ir pazīstams ne tikai kā jaunais komponists un marimbas spēlētājs, bet arī Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra mūziķis un Jāzepa Vitola Latvijas Mūzikas akadēmijas docētājs. Bieži dzirdams kamermūzikas un solo projektos, cieši sadarbojas ar brāļiem Raimondu un Oskaru Petrauskiem. Pirmo oriģināldarbu „Austrumu fantāzija” sarakstīja 2002. gadā, pēc tam tapa vairāki skaņdarbi sitaminstrumentiem, marimbai, klavierēm, orķestriem, koriem u.c. izpildītājiem.

Koncerta sākums plkst. 21:00, ieeja bez maksas.

Foto: Vokālā grupa Anima Solla. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV