Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Baha kamermūzikas festivālu atklās Austrijas Baroka kompānija

Easyget.lv, 25.10.2013. 08:52

13. Starptautisko Baha kamermūzikas festivālu 2. novembrī pulksten 19.30 Mazajā Ģildē atklās Austrian Baroque Company, kas izcilā blokflautista Maikla Omana vadībā klausītājiem piedāvās Austrijas un Vācijas baroka mūziku, informē festivāla preses koordinatore Santa Krastiņa.
Baha kamermūzikas festivālu atklās Austrijas Baroka kompānija

Eksplozīva muzicēšanas maniere, fantastiska blokflautas spēle un baroka ritms – tā varētu raksturot Austrian Baroque Company, kas ieguvusi starptautisku atzinību, saņēmusi visaugstākās uzslavas un daudzas balvas par kompaktdiskiem kopš savas dzimšanas dienas 2001. gadā. Neparasti virtuozais un temperamentīgais ansamblis apvieno kamermūzikas speciālistus, kas mācījušies vadošajās Eiropas mūzikas augstskolās un spēlē vēsturiskos mūzikas instrumentus. Viņu repertuāra centrā ir plašais 17. un 18. gadsimta instrumentālās un vokālās mūzikas dārgumu klāsts. Pēc ilggadīgas sadarbības ar Austrijas raidorganizāciju 2009. gadā ansamblis nodibināja kontaktus ar Sony Music, izdodot diskus „Exit Baroque” un Hendeļa „Deviņas vācu ārijas” ar spāņu soprānu un Echo balvas ieguvēju Nuriju Rialu (Nuria Rial). Šā izcilā baroka ansambļa dibinātājs un direktors ir viens no pasaules labākajiem blokflautas virtuoziem – Maikls Omans. Vairāk nekā 15 gadus Omans ir uzstājies kopā ar Austrijas baroka ansambļiem un moderniem kamerorķestriem un darbojas kā sava ansambļa Austrian Baroque Company garīgais iedvesmotājs, solists un diriģents.

Austrian Baroque Company sastāvā koncertā piedalīsies Tomass Boisens (Thomas C. Boysen) – teobra, baroka ģitāra, Bālašs Mate (Balázs Máté) – čells, Martina Šobersbergere (Martina Schobersberger) – klavesīns.

Baha kamermūzikas festivāla Rudens cikla koncerti notiks:

  • 2. novembrī plkst. 19.30 Mazajā Ģildē Austrian Baroque Company,
  • 24. novembrī, plkst. 18.00 Svētā Jāņa baznīcā Collegium Vocale Gent,
  • 8. decembrī, plkst. 19.00 Lielajā Ģildē Le Concert des Nations.

Vairāk informācijas: http://www.music.lv/bachfestival/

Biļetes pieejamas „Biļešu paradīzes” kasēs un www.bilesuparadize.lv

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV