Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Gorans Bregovičs komponēs Ukrainas Eirovīzijas dziesmu

Easyget.lv, 25.10.2013. 13:20

Pasaulslavenais serbu mūziķis Gorans Bregovičs par 50 000 eiro gatavs sacerēt Ukrainas 2014. gada Eirovīzijas dziesmu
Gorans Bregovičs komponēs Ukrainas Eirovīzijas dziesmu

Visai amizantā veidā ir sanācis, ka viens no slavenākajiem Balkānu mūziķiem Gorans Bregovičs, kurš jau 16. novembrī koncertēs Latvijā, ir apņēmies sakomponēt dziesmu Ukrainas valsts dalībai nākamā gada Eirovīzijas dziesmu konkursā.

Pasaulslavenais serbu mūziķis un Balkānu leģenda Gorans Bregovičs saņēmis lūgumu no Ukrainas pārstāvniecības – sacerēt šīs valsts 2014. gada Eirovīzijas dziesmu. Lai arī mākslinieks centies atteikties no šī piedāvājuma, ukraiņi bijuši ļoti veikli atalgojuma izmaksāšanā – 50 000 eiro nekavējoties ieskaitīti Bregoviča kontā – šādā veidā apstiprinot sadarbību ar mūziķi.

Starp neskaitāmiem skaņdarbiem, ko mākslinieks savas dzīves laikā ir radījis, līdz šim ir komponējis tikai vienu Eirovīzijas dziesmu konkursa dziesmu. 2010. gadā Bregovičs radīja Serbijas valsts „Ovo je Balkan”, kas konkursā ieguva 7. vietu. Kad jaunais Eirovīzijas skaņdarbs būs pabeigts, gluži kā 2010. gadā, Gorans Bregovičs pats personīgi izvēlēsies to mākslinieku, kurš dziesmu izpildīs konkursā.

Jau ziņots, ka Gorans Bregovičs šobrīd aizvada savu pasaules koncertturneju „Šampanietis Čigāniem”, kuras ietvaros jau pēc trim nedēļām, 16. novembrī uzstāsies arī Latvijā „Palladium” koncertzālē. Biļetes ierobežotā skaitā vēl ir pieejamas. Ar šo koncertprogrammu tūres laikā Bregovičs aizvada uzstāšanās Amerikā, Meksikā, Čehijā, Slovākijā, Ukrainā, Krievijā, Latvijā un vēl citās pasaules valstīs.

Līdz šim Balkānu superzvaigzne Latvijā uzstājies trīs reizes, un visi viņa koncerti bijuši pilnībā izpārdoti. „Šampanietis Čigāniem” būs pirmais koncerts Latvijā pēc vairāku gadu ilga pārtraukuma.

Biļetes uz 16. novembra koncertu Latvijā iegādājamas Biļešu serviss kasēs.

Foto: Gorans Bregovičs. Foto (c) Giorgio Badaini

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV