Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

V Baltijas valstu pūtēju orķestru diriģentu un ansambļu vadītāju forumā skanēs mūzika no Baltijas valstīm, ASV un Lielbritānijas

Easyget.lv, 25.10.2013. 13:45

2. un 3.novembrī Rīgā jau piekto reizi notiks Baltijas valstu pūtēju orķestru diriģentu un ansambļu vadītāju forums, kurā viesosies nozares speciālisti no ārvalstīm, notiks meistarklases, koncerti un izstādes, informē Latvijas Nacionālā kultūras centra pārstāve Inga Bika.

Sestdien, 2.novembrī, plkst. 11.00 Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) Lielajā zālē notiks Amerikāņu mūzikas koncerts, kurā piedalīsies JVLMA pūtēju orķestris, diriģente Ērika Neidlingere (ASV). Programmā Ārons Koplends, Volters S. Hārtlijs, Viljams Šūmans. Kerolaina Bremere, Vinsents Persičeti un Leonards Bernsteins.

Plkst. 16.40 JVLMA Lielajā zālē muzicēs Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolas, Jāzepa Mediņa Rīgas 1.mūzikas skolas, Pārdaugavas mūzikas un mākslas skolas audzēkņi, kā arī jaunie mūziķi no Tabasalas mūzikas skolas (Igaunija) un Nacionālās M.K.Čurļoņa mākslu skolas (Lietuva).

Plkst. 19.00 Latvijas Universitātes Lielajā aulā notiks Latviešu mūzikas koncerts, kurā piedalīsies Latvijas Universitātes pūtēju orķestris, diriģenti Jānis Puriņš (Latvija), Linda Keubena (Nīderlande). Koncerta programmā Jāzepa Vītola „Polonēze”, Andra Riekstiņa „Polka-promenāde” un Ilzes Arnes „Koncertmūzika trompetei ar pūtēju orķestri”, solists Jānis Porietis (Latvija).

Koncertā klausītāji dzirdēs arī interesantus angļu komponista Džona Holanda latviešu tautas dziesmu aranžējumus pūtēju orķestrim, saksofona solo Timotijs Alans Votsons (Lielbritānija).
„Tumša nakte, zaļa zāle” skanēs gan Andra Baloža, gan igauņu komponista un diriģenta Ota Kaska versijā pūtēju orķestrim.

Pirmatskaņojumu piedzīvos Selgas Mences „Ezera ainava” orķestrim un korim, piedalīsies arī Latvijas Universitātes jauktais koris „Juventus”, diriģents Mārcis Imants.

Svētdien, 3.novembrī, plkst. 10.00 JVLMA Ērģeļu zālē notiks Jāzepa Vītola 150.gadu jubilejai veltītā kompozīciju konkursa „Mana Tautasdziesma” godalgoto skaņdarbu autoru apbalvošana un koncerts. Piedalās JVLMA studenti.

Plkst.13.00 JVLMA Lielajā zālē skanēs Lietuviešu un igauņu mūzikas koncerts. Piedalās Jauniešu pūtēju orķestris „Auseklītis”, diriģenti Valdo Rīelmā (Igaunija), Kazis Daugela (Lietuva), Haralds Bārzdiņš (Latvija). Programmā – komponista un aranžētāja Kazis Daugela skaņdarbi no Lietuvas Dziesmu svētku un Baltijas valstu studentu Dziesmu un deju svētku „Gaudeamus” repertuāra. Igauņu mūziku pārstāvēs Davida Otto Wirkhausa un Valdo Rītelmā oriģinālskaņdarbi.
Forums noslēgsies plkst.15.30 JVLMA Lielajā zālē ar Latvijas Nacionālo bruņoto spēku bigbenda koncertu, diriģents Aleksandrs Kreišmanis (Latvija).

Abas dienas no plkst. 10.00 JVLMA būs apskatāma mūzikas instrumentu izstāde, kurā piedalīsies Lietuvas, Latvijas un Igaunijas mūzikas instrumentu veikali.

Visi koncerti un izstāde ir bezmaksas!

Meistarklases forumā vadīs Ērika Neidlingere (ASV), Lina Baublīte (Lietuva), Timotijs Elans Votsons (Lielbritānija), Tāvī Matss Uts (Igaunija), Raitis Ašmanis, Maija Švēdenberga un Jānis Porietis (Latvija). Forumā piedalīsies arī Jelgavas novada un pilsētas jauniešu bigbends un Valmieras Valsts ģimnāzijas pūtēju orķestris „Si bemol”.

I Baltijas valstu pūtēju orķestru diriģentu un ansambļu vadītāju forums 2009. gadā radās kā nepieciešamība aktivizēt nozares profesionāļus Baltijas valstīs, taču ar katru gadu interese par foruma norisēm jūtama no aizvien plašākas auditorijas ārvalstīs. Šī gada forumu apmeklēs Krievijas pūtēju orķestru asamblejas prezidents Anatolijs Dudins, WASBE (Pasaules pūtēju orķestru asociācija) Austrumeiropas sekcijas vadītājs Jozefs Čikota (Ungārija), Somijas pūtēju orķestru asociācijas prezidents Reine Ampuja, kā arī viesi no Polijas, Krievijas un Nīderlandes.

V Baltijas valstu pūtēju orķestru diriģentu un ansambļu vadītāju forumu rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs.

Atbalsta Rīgas dome, Valsts Kultūrkapitāla fonds, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija, Sixt un Statoil Fuel & Retail Latvia.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV