Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Dziesmu vakaru koncertciklā uzstāsies dziesminieks Vilnis Punka

Easyget.lv, 28.10.2013. 12:21

31. oktobrī 19.00 Latvijas 1. Rokkafejnīcas Reiterna Nams pagrabstāva mājīgajā zālē būs iespēja dzirdēt un iepazīt dziesminieku Vilni Punku, informē Inese Sērdiene un Imants Kulinskis.
Dziesmu vakaru koncertciklā uzstāsies dziesminieks Vilnis Punka

Dziesminieka, komponista Viļņa Punkas radītās dziesmas izpildījuši tādi sabiedrībā pazīstami mākslinieki kā Andris Daņiļenko, Margarita Vilcāne, Žoržs Siksna, Viktors Lapčenoks un Ingus Pētersons. Bērnībā Vilnis Punka vēlējās kļūt par astronomu, jo debesis šķita noslēpumainākas nekā zeme, taču kļuva par elektromontieri. Vilnim, tāpat kā daudziem dziesminiekiem, profesija ir ikdiena, bet dziesma – dvēsele. Pirmo dziesmu Vilnis sarakstījis 1983. gadā, kad viņu iedvesmoja apkārtējā daba – taiga un Urālu kalni, toreizējā īslaicīgā darba un dzīvesvieta. Divdesmit gadu laikā radusies jau krietni liela dziesmu lāde ar dažādu dzejnieku tekstiem. 2003. gadā Vilnis radījis arī 12 dziesmu ciklu ar M. Ļermontova un A. Puškina dzeju latviešu dzejnieku atdzejojumos.

Lai arī muzikālo izglītību Vilnis ieguvis, mācoties čellu un klavieres, šobrīd viņa instruments ir ģitāra, kuru, kā pats saka, fanātiski apguvis pašmācības ceļā. Dzirdot un redzot Viļņa ģitārspēli, šo pozitīvo fanātismu var sajust un saprast. Viņa repertuārā ir dziesmas gan ar džezisku piesitienu, gan balādes, romances, reliģioza satura un pat kora dziesmas.

“Dziesminieki jebkurā tautā un laikos ir bijuši kā savas tautas gara mantas sargātāji, tautas un savu personīgo sāpju vai prieka paudēji, un es domāju, ka arī šajā laikā tas ir tikpat aktuāli, un, šķiet, ka būs visu laiku, kamēr pastāvēs dzīvība uz zemes. Ar savu mūziku es vēlos, lai pasaule kaut drusku kļūtu labāka, ja vien tas ir iespējams,” saka Vilnis Punka.

Dziesmu vakaru organizatori priecāsies par ziedojumiem turpmākai Dziesmu vakaru sekmīgai norisei. Ziedot ir iespējams iemetot savu artavu, cik nu kurš var atļauties, speciāli apzīmētā ziedojumu kastītē pie ieejas koncerta norises vietā. Ziedojumi tiks izmantoti mūziķu un organizatoru ceļa izdevumu segšanai, poligrāfiskās produkcijas izgatavošanai un apskaņošanas kvalitātes uzlabošanai.

Dziesmu vakari notiek katru otro ceturtdienu Latvijas 1. Rokkafejnīcas „Reiterna nams” (Rīgā, Mārstaļu ielā 2/4) Rokkafejnīcas saimnieki un darbinieki būs parūpējušies par atbilstošu atmosfēru un jau otro sezonu ceturtdienas izsludinātas par Vīna vakariem, kur papildus jau ierastajai smaržīgajai tējai un kafijai iespējams baudīt arī īpašus vīnus un atbilstošas uzkodas.

Dziesmu vakarus rīko Latvijas Mūzikas atbalsta fonds sadarbībā ar Latvijas 1. Rokkafejnīcu. Informatīvi atbalsta Austras biedrība (www.austrasbiedriba.lv) un Vislatvijas Dziesminieku Saiets.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV