Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

5 ražīgākie solisti pasaules mūzikas vēsturē

Easyget.lv, 31.10.2013. 14:08

80 gadus vecā grieķu dziedātāja Nana Mūshuri izdoto albumu skaita ziņā pārliecinoši izgriež pogas Rokenrola Karalim
5 ražīgākie solisti pasaules mūzikas vēsturē

Pagājušajā nedēļā oficiālo debijas albumu izdeva sīriešu mūziķis Omārs Suleimans. Tikmēr internetā pavīdēja informācija, ka patiesībā Suleimana kontā esot vairāk nekā 500 dažādu mūzikas ierakstu. Ņemot vērā mūzikas izdevumu dažādību (studijas albumi, koncertu ieraksti, blakusprojekti, izlases, remiksi utt.) un informācijas resursu atšķirības, ir gandrīz nereāli kronēt vienu čempionu. Tomēr Easyget.lv mēģināja ielūkoties to mūziķu sarakstā, kas savas karjeras laikā bijuši visražīgākie, šoreiz uzsvaru liekot uz solo māksliniekiem.

Elvis Presley

Ar 22 savas dzīves laikā izdotajiem studijas albumiem Elvis Preslijs, protams, nobāl uz turpinājumā minēto mūziķu fona, taču šajā sarakstā Rokenrola Karalis iekļaujams pat divu iemeslu dēļ. Pirmkārt, ASV vien pārdoti 135 miljoni Preslija albumu kopiju, kas ierindo viņu 1.vietā pārdotāko solo mākslinieku topā (2.vietā kopvērtējumā, protams, aiz bītliem). Otrkārt, neskaitāmās izlases, kas izdotas visās pasaules malās. Protams, precīzi dati nav pieejami, bet tiek lēsts, ka, saskaitot šīs kompilācijas, Elvisa Preslija kontā būtu ap 250 ierakstu.

Frank Zappa

Amerikāņu mūziķa un producenta Frenka Zapas karjera ilga vien 30 gadus, kuru laikā mūziķis izdeva 62 albumus. Vēl 32 iznāca pēc viņa pāragrās nāves 1993.gadā. Klasisko mūziku mīlējušais un pašmācības ceļā instrumentus apguvušais Zapa debijas albumu „Freak Out!” izdeva 1966.gadā. Minētā plate ir ne tikai viens no slavenākajiem paša Zapas ierakstiem, bet tiek uzskatīts arī par pirmo konceptuālo rokmūzikas albumu, kas bija balstīts uz Zapas satīru par tā laika amerikāņu popkultūru.

Willie Nelson

No pasaulē zināmākajiem mūziķiem ražīgāko saraksta augšgalā minams amerikāņu kantri mūziķis Villijs Nelsons, kurš savu pirmo plati „And The I Wrote” izdeva 1962.gadā un līdz šim izdevis 68 studijas albumus. Neskatoties uz cienījamo vecumu un vēl nesenām nedienām ar policiju marihuānas lietošanas sakarā, Nelsona kungs ir aktīvs arī savos 80 gados. Vairāku Grammy balvu īpašnieks, slavenās balādes „Crazy” un daudzu citu hitu autors šogad izdeva pat divus albumus, turklāt turpina regulāri arī koncertēt.

Merzbow

Spilgts mūzikas fenomens ar aptuveni 270 studijas albumiem meklējams Japānā. Merzbow (īstajā vārdā Masami Akita) ir 56 gadus vecs un mūziku sācis izdot 1980.gadā. Noise/ experimental/ ambient stilus pārstāvošais mākslinieks turpina būt ražīgs joprojām. Piemēram, šogad viņš savu katalogu ir papildinājis ar vēl septiņiem ierakstiem. Paralēli neiedomājamajam mūzikas kvantumam Merzbow atrod laiku arī fotografēšanai un rakstniecībai – viņš izdevis jau septiņpadsmit grāmatas.

Nana Mouskouri

Viens no lielākajiem mūzikas koncerniem pasaulē – Universal Music Group – apgalvo, ka visvairāk izdoto albumu ir grieķu dziedātājai Nanai Mūshuri. Mūziķe, kas dzied ne tikai dzimtajā grieķu, bet vēl vienpadsmit valodās, laikaposmā no 1960. līdz 2010.gadam esot iedziedājusi aptuveni pusotru tūkstoti dziesmu, kas izdotas vairāk nekā 450 albumos. Turklāt 230 no šiem diskiem saņēmuši arī platīna vai zelta apbalvojumus. Mūshuri, kas nākamgad svinēs 80 gadu jubileju, vēl pērn sniedza uzstāšanās, un, kas zina, varbūt par godu apaļajai dzimšanas dienai, izdos arī kādu jaunu albumu.

Foto: Elvis Presley. ElvisNews.com

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV