Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Novembra beigās klajā nāks “Starmeša” jaunākais ieraksts

Easyget.lv, 31.10.2013. 15:26

Cēsu apvienības “Starmetis” albums tiks izdots kasetes formātā
Novembra beigās klajā nāks “Starmeša” jaunākais ieraksts

28. novembrī dienasgaismu ieraudzīs Cēsu apvienības “Starmetis” jaunākais un, nebūs melots, pirmais īstais ieraksts “I Like People”, informē izdevniecība SKYR.

Ieraksts tiks izdots ierobežotas tirāžas (100 eksemplāru) audio kasetes formātā. Ierakstu pasūtot SKYR mājaslapā http://skyr.wordpress.com/ vai pērkot grupas koncertos un mūzikas ierakstu veikalos, klausītājs līdz ar kaseti saņems arī ieraksta digitālo versiju, ļaujot to atskaņot arī 21. gadsmita ierīcēs.

Cēsu apvienību “Starmetis” varētu pieskaitīt tā dēvētajā lo-fi (‘low fidelity’ – no angļu val.) estētikā muzicējošajiem jeb “guļamistabas popmūzikas” pseidožanram. Un pēdējais no apzīmējumiem nebūt nav uzskatāms par mūsdienīgi untumainu iegribu sevi pielīdzināt mūziķiem un apvienībām, kas ar anglisko ‘bedroom pop’ cenšas sevi apliecināt kā īpaši brīvdomīgus, idejām pārsātinātus un konceptuālus māksliniekus. Proti, “Starmetis” ir ģimenes sarīkojums ar kopīgu dzīvesvietu un lielākā daļa grupas mūzikas patiešām rodas guļamistabā vai (atsevišķās reizēs) mēģinājumu telpā mājas pagrabā.

Par grupas sākumu uzskatāms 2010. gads, kopš kura internetā ir publiskots gan vairāku dziesmu apkopojums jeb “pašu izdots mazalbums “Ligh Light” digitālā formātā”, nospēlēti lielāki un mazāki koncerti, mazliet mainījies grupas sastāvs, taču kodols palicis tas pats – Ilze pie basa un ar otro balsi, Līga pie sintezatora un Andris ar ģitāru, ritmu un pirmo balsi.

2013. gada novembra nogalē klajā nāks “Starmeša” pirmais “īstais” ieraksts “I Like People”, kas ir sešu dziesmu apkopojums ar ievadu un kas ticis radīts ar domu par muzikālu un lirisku veselumu. Tieši ieceres par vienotu, lai neteiktu – koceptuālu, ierakstu dēļ “I Like People” vieta nav atradusies grupas grāvējam “Muša”. Īsspēlējošo jeb “mazalbumu” ierobežotas tirāžas kasetē izdod vietējā un neatkarīgā mūzikas izdevniecība “SKYR”. Katra no kopijām ir ar roku numurēta.

Ieraksta izdošana tiks atzīmēta ar vairākiem koncertiem, par kuru norises vietām un laiku tiks ziņots vēlāk.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV